Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli hangulatot hozott a nyárvégi havazás az Alpokban

2023.08.29. Bata Attila

Vasárnap este óta havazik az Alpok magasabb régióiban, amely természetesen nem teljesen szokatlan dolog augusztus utolsó napjaiban, de a mostani havazás egyik furcsasága, hogy napokkal a kánikulai hőmérsékletek után érkezett a havazás.
Zermatt, Fluhalp hegyi vendéglő, 2620 m
Zermatt, Fluhalp hegyi vendéglő, 2620 m
A svájci lavinakutató intézet előrejelzése az Alpok északi oldalára 60-100 cm közötti friss havat jósolt vasárnaptól kedd estig. Persze ezeket az értékeket nem a sípályákon kell keresni, hanem magasan fenn, legalább 3000 méter felett. Augusztusi havazás ilyen magasságban nem meglepő. Inkább az volt sokkoló sokaknak, hogy pl. a svájci Zermatt esetében négy nap alatt csökkent a hőmérséklet 31,2-ről 0,5 fokra és fehéredett be a táj kb. 1600 méteres magasságban. A hétfő reggeli francia havazásról már írtunk. Az olasz hegyek sem maradtak ki az augusztusi télből. A 2796 méter magasan található Oberto Maroli menedékház tulajdonosai 40 cm vastag hóról számoltak be a teraszukon, amelyhez a lenti képet csatolták.
Oberto Maroli menedékház ma reggel
Oberto Maroli menedékház ma reggel
A mostani havazás még nem sokat jelent a síelés szempontjából, a három üzemelő alpesi gleccserpálya azért frissítést kapott. A múlt héten bezárt Stelvio pálya pedig újranyithat a héten. A többi gleccser nyitására szeptember második felében kerülhet sor.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.