Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Terheléspróba alatt az új szuperkabinos lift Jasnán

2012.10.13. Bata Attila

Terheléspróba alatt az új szuperkabinos lift Jasnán Jól haladnak a munkálatokkal a Chopok északi oldalán, ahol világviszonylatban is komoly színvonalú sílift (funitel) épül az idei szezonra. A hatalmas, 24 fős kabinosok terheléspróbáját a héten tartották, de egyebek között a rendszer biztonságtechnikai berendezései is vizsgáztak.
Annyi az újdonság az idén Chopokon, hogy erről majd még több részben is írunk, mielőtt beköszönt az idei szezon. A három, most épülő lift közül, az egyik mindenképpen a liftek jelenlegi legmagasabb színvonalát képviseli. Az akár 120 km/órás széllökéseknek ellenálló funitel típusú liftekből még az Alpok szeles hegyoldalaiban sem üzemel sok. Ennek a majdnem két kilométer hosszú, 24 fős kabinokból álló liftnek zajlott a terheléspróbája Chopok északi oldalán.

A próba napja
A próba alatt az összes kabint teljesen megterhelték, amely azt jelentette, hogy minden kabinban két darab ezerliteres víztartály foglalta el a jövőbeli síelők helyét, így az egész liftrendszer körülbelül 22 tonna súlyt cipelt egyszerre.

A 24 fős nagykabinos mellett egy 15 fős kabinos is épül a déli oldalon, ez a két lift fog egymással találkozni a Chopok tetején. Ezen felül egy fogaskerekű jellegű lift épül még az északi oldalon, mindkét oldalon pálya-átalakítások és hóágyúk építése folyik, valamint az északi oldalon a szállodát is felújítják.

KOMMENTEK
cannibale | 2012.10.13. 22:52
Szuper kabinos és ülőhely? :O

Szállástippek
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.