Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming már nagyon készül a 15. Night Race-re

2011.01.21. sielok.hu

2011. január 25-én immáron 15. alkalommal harcolnak a győzelemért a világ legjobb szlalom versenyzői Schladmingban, a Planai Zielhang "arénánál". A világkupa sorozat éjszakai versenyén nézők tízezrei szurkolnak évről évre csodálatos környezetben, a hangulat egészen frenetikus.
A schladmingi Nightrace már régóta különleges versenynek számít a versenynaptárban, mégpedig joggal: a Planai lábánál található csendes, nyugodt városkában ezen az éjszakán egészen rendkívüli atmoszféra alakul ki, miközben a versenyzők a Zielhang felett, a pálya mellett összegyűlt tömeg lelkes szurkolásával kísérve száguldanak a cél felé. A verseny indítását jelző startpisztoly hangját, tavaly több mint 40.000 néző várta türelmetlenül. A nézők számára a parti már 24-én, hétfőn elkezdődik, ekkor sorsolják a versenyzők rajtszámait. Mindenki szeretne a sztárok közelébe férkőzni, a hangulat fokozódik. Ezen a két napon szó szerint izzik a levegő a pálya végén található stadion és Schladming festői óvárosa közötti területen. A versenyt megelőző néhány órában már forr az egész város.
Pályabejárás a Night Race előtti héten | Fotó: Szántó György
Pályabejárás a Night Race előtti héten | Fotó: Szántó György
Schladming ezekben a napokban világkupa-lázban ég, és természetesen vele együtt az összes látogató, vendég illetve sí-rajongó is. A schladmingi stadion nevét - németül Hexenkessel - magyarul talán boszorkányüstként lehetne lefordítani. Kétségkívül találó elnevezés, hiszen a sötétség beállta után, folyamatosan áramlik a nézősereg az arénába, hullámzik és forr a tömeg a pálya körül, miközben a szlalom verseny elitje közeledik az arénához. Az első versenyző indulásakor hivatalosan is elkezdődik Stájerország legnagyobb szabadtéri, éjszakai bulija. Idén, várhatóan több mint 45.000 néző kíséretében. A nézősereg számtalan büfében, vendéglátóhelyen fogyaszthat a kulináris különlegességekből, illetve a különböző, kihagyhatatlan forró italok egyikéből, a verseny végén pedig színpadok előtt, táncolva ünnepli a tömeg a schladmingi éjszaka királyát!
Folyik a völgyállomás melletti parkoló nézőtérré alakítása
Folyik a völgyállomás melletti parkoló nézőtérré alakítása
Az előkészületek miatt a Planai Zielhang már január 15-étől zárva van, az 1-es pályán keresztül azonban valamennyi síelő akadálytalanul lejuthat a völgybe, a Zielhang kikerülésével.
További információk a versennyel kapcsolatosan: www.thenightrace.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Falkensteiner Hotel Schladming csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
4 csillagos Superior szálloda 450 méterre Schladming/Planai sípályáitól. Nagy wellness részleg fűtött beltéri/kültéri medencével, szaunavilággal, fitneszteremmel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.