Menü ≡

Szezonnyitó bikinis síelés Tignes gleccserén

2009.06.25. | Szerző: Bata Attila
Szezonnyitó bikinis síelés Tignes gleccserén Az elmúlt hétvégén ismét kinyitott Tignes, az egyik legnépszerűbb francia síterep gleccsere. A Grande Motte gleccser megnyitója természetesen valami szokatlannal is megpróbálta a nyár közepén odacsábítani a síelőket és deszkásokat, így szlalom versenyt hirdettek kizárólag bikiniben, vagy shortban.
h i r d e t é s
Az időjárási előrejelzések a bikinis versenyzők szempontjából valamivel kedvezőbben alakultak a vártnál, habár kérdéses, hogy a verseny napján mért kilenc fok és a hó minőségének jobban használó nulla fokhoz közeli hőmérséklet között mekkora különbség lehet egy szál bikiniben? A szervezők természetesen nem bízták a véletlenre a dolgot, ezért néhány dublőrt is felfogadtak, akik ruha nélkül is jól néznek ki, le is tudnak csúszni a nem túl nehéz pályán, és kibírják a tíz fok alatti hideget is.

Természetesen a síterep ezentúl naponta nyitva tart, 20 kilométernyi sípálya várja a síelőket reggel 7:15 és délután 1 óra között. A gleccseren 12 lift üzemel, és ha a hóviszonyok is megengedik, akkor 750 méter szintkülönbséget is lehet síelni.

Íme a nyitónapról készült videó:

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »