Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes: újabb részt nyitnak meg a havazás után

2013.11.13. Bata Attila

A francia Tignes gleccserén már október 12. óta lehet síelni. Azóta már többször is havazott, folyamatosan javulnak a síelés feltételei. A Tignes és Val d’Isére közös síterepének, az Espace Killy megnyitására még legalább november végéig várni kell, de addig is újabb pályákat adnak át a gleccseren.
Az előző két napban újabb komoly havazás érte el a gleccsert. Síeléshez nem voltak kedvezőek a feltételek, de a frissen leesett hónak köszönhetően megnyithatták a gleccser alján található Double M pályát, amely újabb három kilométernyi pályával növeli az eddigi 20 kilométeres hosszt. Az újonnan használható pályának a síelők nem is a megnövelt kilométerek miatt örülnek, hanem inkább annak, hogy most már le lehet síelni egészen a liftállomásig.

Ez a kép még a havazás előtt készült (Kép: Tignes / Facebook)
Ez a kép még a havazás előtt készült (Kép: Tignes / Facebook)
A kétnapos havazás után kitört csodálatos időt többen is kihasználták, volt, aki egy kis freeride-ra a közeli hegyekben, ahogy ez a videóban is látható.

Freeride napsütésben a kétnapos havazás után
Ha már a gleccserek növekvő kínálatáról beszélünk, akkor jegyezzük meg, hogy Ausztriában is egyre több pályán lehet síelni a gleccsereken. Ausztriában a hétvégén nemcsak néhány „nem gleccser” terep nyit ki, hanem a gleccser terepek, mint pl. Sölden is újabb területeket helyeznek üzembe a síelők részére.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.