Menü ≡

Többet költenek az osztrák síterepek hóágyúzásra

2020.01.17. | Szerző: Bata Attila
Idén is emelkedett az összeg, amelyet az osztrák síterepek költenek a hóágyúzás feltételeinek javítására. Már körülbelül 56 millió eurónál (kb. 18,8 milliárd forint) tartanak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Bár az utóbbi időből könnyen eszünkbe juthatnak a hatalmas havazások képei, a természetes hó azonban nem mindig olyankor és olyan mennyiségben érkezik meg, ahogy a síterepek szeretnék. Sajnos, a hóágyúk ma már egy gleccser síterep (korai) működtetéséhez is elengedhetetlenek.

Egy mostanában közzétett jelentés szerint az osztrák síterepek 2018-ban 2,9%-kal többet költöttek a hóágyúkra, mint a megelőző évben. A tendencia az idén is folytatódik, a 2019-es adatok azt mutatják, hogy az idén 5%-kal nőtt ez az összeg 2018-hoz képest. 2019-ben összesen 56 millió euróba kerültek a különböző típusú hóágyúk és a kiszolgáló létesítmények vagy berendezések.

Becslések szerint a mostani összeg 2021-re tovább emelkedhet, akár a 64 millió eurót is elérheti.

Az osztrák tartományok közül leginkább Tirol (+ 9%) költött a hóágyúkra, őket követi Salzburg (+7%) és Felső-Ausztria (+5%). A további sorrend Stájerország (+4%) és Vorarlberg (+3%). Karintia és Alsó-Ausztria a megelőző évhez hasonló nagyságrendben szánt pénzt ezekre a fejlesztésekre.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »