Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: egyre több síterepen üzemelnek a hóágyúk

2019.11.06. | Szerző: Stani
Minél többen igyekeznek kihasználni a hirtelen jött novemberi telet. A gleccserek mellett, ahol már múlt hétvége óta üzemelnek a hóágyúk egyre több alacsonyabb síterep is elkezdte a hóágyúzást.
Kezdetét vette a hóágyúzás a tiroli Obergurgl-Hochgurglon, de zajlik a technikai hó gyártása Obertauernon, Schladmingon, Naudersen, Hochzeigeren és Kühtaion is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Időközben újra befelhősödött a mai nap folyamán 5-15 cm hó hullhat. Az igazán nagy havazás pénteken jöhet egy déli frontból 20-30 cm hó jöhet össze. Ennél is nagyobb hómennyiségekre van kilátás a déli tartományok, azaz Kelet-Tirol és Karintia síterepen.
Nassfelden a jelenlegi számítások szerint csak ezen a napon 50-60 cm hó is összejöhet, igaz a síterephez mérten magas, 1700-1800 m hóhatárral. Az északi tartományokban ezzel szemben már 1300-1500 métertől is havazhat.
Úgy tűnik a hosszan tartó októberi jó idő után végre beköszöntött a tél az osztrák hegyekbe és marad is egy ideig. Az elmúlt napokban a gleccsereken jelentősen javultak a hóviszonyok.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »