Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Többszörösen is élmény, ha kimentenek a síliftről

2016.01.17. Bata Attila

Többszörösen is élmény, ha kimentenek a síliftről A világ egyik legrosszabb élménye, ha leáll alattunk a sílift, és aztán nem indul újra. Sokan már az ülések himbálózását is nehezen viselik. Az is számít, hogy milyen liften ragadunk és a földtől milyen messze áll meg a lift. Vannak, akiknek kész tortúra egy mentés, de vannak, akik élvezik és jó kis videót gyártanak közben.
A múlt héten a kanadai Kicking Horse síterepén egy kabinos lift romlott el, és a kabinjai elég magasan álltak meg a levegőben. A lift nyomvonala alatti domborzat nem tette lehetővé, hogy a hagyományos módon (a legalsó videó) leeresszék az utasokat, így helikopterre erősített kötelekkel kellett őket távolabbi, biztonságos részre szállítani.

Van, aki élvezi a mentést
A fenti videóban az látható, hogy egy fiatalt a kötélhez rögzítenek a kabinban, majd a helikopter leteszi őt egy távolabbi helyen. A fiú a fejkamerájával filmezett mialatt a levegőben lógott. A végén köszönetet mondott a hegyimentőknek, nemcsak a mentésért, hanem a csodálatos "fuvar" miatt is.

Valamivel más a mentési módszer, ha közvetlenül a föld felett robban le a síliftünk ülése. Erre is volt példa az elmúlt napokban az amerikai Heavenly síterepén, ahol 65 utast kellett kimenteni a liftből. A mentésről természetesen itt is készült amatőr felvétel. Érdemes a filmet megnézni, ha véletlenül ilyen helyzetbe kerülnénk, akkor megnyugodhatunk, simán le fognak hozni bennünket.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.