Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Többszörösen is élmény, ha kimentenek a síliftről

2016.01.17. | Szerző: Bata Attila
Többszörösen is élmény, ha kimentenek a síliftről A világ egyik legrosszabb élménye, ha leáll alattunk a sílift, és aztán nem indul újra. Sokan már az ülések himbálózását is nehezen viselik. Az is számít, hogy milyen liften ragadunk és a földtől milyen messze áll meg a lift. Vannak, akiknek kész tortúra egy mentés, de vannak, akik élvezik és jó kis videót gyártanak közben.
h i r d e t é s
A múlt héten a kanadai Kicking Horse síterepén egy kabinos lift romlott el, és a kabinjai elég magasan álltak meg a levegőben. A lift nyomvonala alatti domborzat nem tette lehetővé, hogy a hagyományos módon (a legalsó videó) leeresszék az utasokat, így helikopterre erősített kötelekkel kellett őket távolabbi, biztonságos részre szállítani.

Van, aki élvezi a mentést
A fenti videóban az látható, hogy egy fiatalt a kötélhez rögzítenek a kabinban, majd a helikopter leteszi őt egy távolabbi helyen. A fiú a fejkamerájával filmezett mialatt a levegőben lógott. A végén köszönetet mondott a hegyimentőknek, nemcsak a mentésért, hanem a csodálatos "fuvar" miatt is.

Valamivel más a mentési módszer, ha közvetlenül a föld felett robban le a síliftünk ülése. Erre is volt példa az elmúlt napokban az amerikai Heavenly síterepén, ahol 65 utast kellett kimenteni a liftből. A mentésről természetesen itt is készült amatőr felvétel. Érdemes a filmet megnézni, ha véletlenül ilyen helyzetbe kerülnénk, akkor megnyugodhatunk, simán le fognak hozni bennünket.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »