Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tudtad? Tatán gyártják a dubaji fedett sípálya hőcserélőit

2020.09.24. MTI

Tatán felavatták a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. 65 ezer négyzetméteres, digitalizált megoldásokkal ellátott új logisztikai központját szerdán. A Güntner csoport összesen 7,7 milliárd forintos fejlesztést valósított meg.
Kép: Ski Dubai
Kép: Ski Dubai
A német tulajdonú Güntner hűtés- és klímatechnikával kapcsolatos ipari felhasználású elpárologtatókat, léghűtőket, kondenzátorokat, továbbá különleges megoldásokat kívánó termékeket gyárt világszerte.

A Coolbridge Kft. területe 65 ezer négyzetméter, melyen egy 6500 négyzetméteres magasraktár, 42 ezer négyzetméternyi egyéb tároló rendszer, valamint egy irodaépület található.

Az új beruházással létrehozott áruelosztó központ 2019 december elsején kezdte meg üzemszerű működését 70 alkalmazottal. Naponta átlagosan 60 kamion fordul meg a telephelyen, ami 300-400 raklap készáru rakodását és szállítását jelenti 5 kontinens több mint 60 országába, több mint 2500 címre.

Schwarczenberger Tamás, a Güntner-Tata Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a társaságnál 1990-ben mindössze 31 dolgozóval indult el a hőcserélők gyártása. Az elmúlt 30 évben a tatai üzem a cégcsoport legnagyobb gyártóüzemévé vált, 1300 embert foglalkoztat és 2019-ben 60,5 milliárd forint árbevételt ért el.
Videó: Ski Dubai
A Güntner-Tata mérnökei fejlesztik a teljes cégcsoport számára az új gyártástechnológiákat, valamint segítenek Indonéziában, Mexikóban és Romániában a Güntner üzemek munkatársainak oktatásában, a legjobb gyártási folyamatok kialakításában.

Termékeik több mint 95 százalékát exportálják, az itt gyártott hőcserélőkkel hűtik a londoni Royal Albert Hall-t, a dubaji fedett sípályát, több Forma 1-es csapat szélcsatornáját, de a kínai Alibaba szerverhűtéséről a Güntner-Tata termékei gondoskodnak. Magyarországon kiemelt partnereik a mohácsi Pick vágóhíd, a Zeneakadémia és az Országgyűlési Hivatal.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.09.24. 09:35
Jó nagy cég, és nagymúltú is. A Hűtéstechnika szakmát nem 1990-ben kezdték, már szockó érában is fogalaom volt a Tatai Hűtéstechnika, amit a Güntner felvásárolt.
Én annak is örülnék, ha Dubaiban gyártanák a tatai sícsarnok hőcserélőit...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.