Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túl enyhe az idő a Magas-Tátrában

2013.11.20. sielok.hu

Néhány napon belül kezdődnie kellene a tátrai síszezonnak, ám egyelőre az összes sífelvonó üzemen kívül van, karbantartás miatt. A hőmérséklet még nem teszi lehetővé a sípályák behavazását, ehhez mínusz 15 kellene. Kérdéses a tervezett november 29-i nyitás.
A szlovákiai magyar hírportál, a Bumm.sk beszámolója szerint elvileg kilenc nap múlva veszi kezdetét a síszezon, egyelőre még túl meleg van a pályák behavazásához, kedden plusz három fokot mértek Tátralomnicon.

"Nagyon örülnénk, ha november 29-én más a Magas Tátra valamennyi síközpontjában lehetne síelni, ám minden az időjárástól függ. Ha kedvező lesz az időjárás, elkezdhetjük a behavazást" - nyilatkozta Zuzana Fabianová, a Tatry Mountain Resorts társaság képviselője, amely több sípályát is üzemeltet a hegységben. Elmondta, egyelőre várniuk kell a hóágyúk beüzemelésével, mert nulla fok feletti a hőmérséklet, ám azt várják, hogy jövő hétre megfelő lesz az időjárás.

Tegnapi webkameraképen a Lomnici-nyereg oldala
Tegnapi webkameraképen a Lomnici-nyereg oldala
Ideális feltételek mellett a tátralomnici síközpontot 80 százalékban képesek behavazni, 10 nap alatt, ám ennek feltétele, hogy legalább néhány napra mínusz 15 fokra csökkenjen a hőmérséklet, megfelelő legyen a páratartalom, és a szél erőssége.

A hógyártás elvileg közvetlenül fagypont alatt is lehetséges, ám ez esetben tovább tart a sípályák beterítése.Tátralomnicon idén 12 kilométernyi lesiklópálya áll majd rendelkezésre, a behavazásnak a Kő-pataki-tó alatt (Skalnaté pleso) fognak neki, mivel a magasabb területeken megfelelőbbek a körülmények. Fabiánová tájékoztatása szerint ideális esetben Tátralomnic alacsonyabban fekvő pályáit helyezik üzembe, mivel azok közelebb vannak és egyszerűbb a behavazásuk.

Ilyen az, ha van hó (Kép: Vysoké Tatry / Facebook)
Ilyen az, ha van hó (Kép: Vysoké Tatry / Facebook)
Egyelőre valamennyi sípályán az őszi karbantartási munkálatokat végzik, ami még egy hétig eltart, november 29-én indítják el a felvonókat. Kivétel ez alól a Kő-pataki-tó és Štart közti rész, mert ide új felvonót telepítenek, és a hét végén szerelik fel a kabinokat, amelyeket azután tesztelni fognak. Ezt a felvonót várhatóan december közepén helyezik üzembe.

KOMMENTEK

Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.