Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túlélőket keresnek az ausztriai lavinaomlás után

2022.12.25. 2022.12.27. Bata Attila | frissítve: 2022.12.27.

Ma délután 3 óra körül lavina indult el az ausztriai Lech-Zürs síterepén a sípályák felett. Azonban a lavina elérte az egyik sípályát is, ahol feltételezések szerint több síelőt is betemetett. A hegyimentők, a rendőrség, a tűzoltók és az önkéntesek, közel 200-an kutatnak feltételezett túlélők után.
A hegyi utat a mentés idejére lezárták
A hegyi utat a mentés idejére lezárták
Délután három óra körül indult meg a lavina a Trittkopf-csúcs (2720 méter) alatt, sípályákon kívül. Azonban a hógörgeteg elérte a 134-es számú (Balmen) pályát is.
Az Euronews magyar nyelvű beszámolója
Délután is csak feltételezésekre hagyatkoztak, hogy hány síelőt temethetett be a lavina. Az egyik szemtanú síelő (lenti) videófelvétele alapján próbáltak információt szerezni. Akkor azt feltételezték, hogy 10 síelőt sodort el a lavina, közülük egyet kimentettek és kórházba szállítottak.
Videó a lavináról
A mentőegységek este nyolc után sajtótájékoztatót tartottak, ahol bejelentették, hogy a videóban feltételezett 10 síelőből nyolcat megtaláltak. Hatan sérülések nélkül, ketten sérülésekkel kerültek ki a hó fogságából - írja az ORF.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a környékbeli szállásokkal, de sehonnan sem érkezett bejelentés eltűnt személyekről. Ennek ellenére a kutatás éjszaka is folytatódik, addig amíg bizonyossággal ki lehet zárni, hogy már senki sincs a hó alatt.

Az ORF német nyelvű helyszíni tudósítása

Frissítés 2022.12.26.

Hétfő hajnal 1-kor a rendőrség közölte, hogy ismereteik szerint már nincs több ember a hó alatt. Négy síelő megsérült, hatan megúszták a lavinát. Az egyik sérült súlyos sérüléseket szenvedett, a másik három kisebb sérülésekkel megúszta. Megkezdték a vizsgálatot a lavina kialakulásának körülményeiről.
KOMMENTEK
- Marky - | 2022.12.26. 07:57
A legfrissebb hírek szerint szerencsére nincs halálos áldozat - karácsonyi csoda.

Lehetséges hogy egy ilyen csúcs alatti pályát nem véd háló? Vagy nem kellett volna lerobbantani a labilis hótömeget nyitás előtt?

Vajon szóba kerül majd az üzemeltető felelőssége így, hogy valószínűleg nem emberek által indított lavina volt?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.