Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turrach: bíróság előtt a lavinaáldozat apja

2017.09.30. Bata Attila

Végzetes családi dráma történt idén március 11-én, amikor egy grazi család pályán kívül síelt Turracher Höhe környékén. A család két lányát elsodorta a lavina, az egyiket két méter mélyen betemette és másnap a kórházban belehalt sérüléseibe. Az apát bíróság elé állítják.
Akkori webkamerakép a hegyoldalról a baleset után
Akkori webkamerakép a hegyoldalról a baleset után
Mi is beszámoltunk annak idején a szomorú esetről. Ötfős csoport, egy grazi család és a család barátja síelt pályán kívül egy meredek hegyoldalban. A 41 éves ismerősük a két gyerekkel átsíelt a hegyoldalon, amikor lavina zúdult rájuk fentről. Az ismerős a lavina felszínén maradt, a 10 éves kislányt csak részben temette be a hó, de a 16 éves lányt már nem tudták megmenteni.

A Kleine Zeitung értesülése szerint az édesapát a klagenfurti bíróságon hallgatják meg, gondatlan emberöléssel vádolják. A vád szerint az édesapa felelőtlenül viselkedett, amikor magas fokozatú lavinaveszélynél, a figyelmeztető jelzések ellenére megengedte lányainak, hogy átcsússzanak a 35 fokos meredek lejtőn.
KOMMENTEK
magnum56 | 2017.09.30. 19:06
Elég büntetés az apának, hogy elveszítette szeretett lányát. Valószínűleg sohasem heveri ki. Én értelmetlennek látom bíróság elé rángatni.
TKata | 2017.10.01. 21:26
Csak bűnhődést követhet feloldozás.
Egy bírósági ítélet szándéka nem csak megtorlás, figyelmeztetés, elrettentés lehet, hanem a bűnös számára a bűnhődést követően a feloldozás lehetőségének megadása is.
magnum56 | 2017.10.02. 10:54
TKata!
Szóval azt mondod, hogy a bíró, aki 1-2 évre bevarja a börtönbe az apát, és elszakítja a másik lányától is, az nem is büntet, hanem feloldozást ad? És gondolod, hogy az apa lelke ettől megnyugszik?
Én ebben nem hiszek, de nem vagyunk egyformák.
| 2017.10.04. 22:25
Egyelőre csak vádolják, a bíróság ugyanúgy tisztában van vele, hogy nem kell börtönbe küldeni.(max felfüggesztett max)
Viszont a másik "oldalát" is nézni kell, a lavina nem játék,ő a felnőtt neki kellet volna jól döntenie, mégha ez lavináknál nehéz is, de nem lehetlen. Továbbá mindenkinek érdemes azt is átgondolnia hogy felelőtlensége nem csak saját magát, vele sielőt, de a mentésére induló személyeket is veszélybe sodorja.

Szállástippek
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.