Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új kabinos épül Tátralomnicon a következő szezonra

2013.01.24. Bata Attila

Új kabinos épül Tátralomnicon a következő szezonra A tátrai síterepeket üzemeltető TMR cég az idén nagyon kiköltekezett Chopokon, kevesebb figyelmet kapott a Magas-Tátra. Ez a következő szezonban változni fog. Már biztosnak látszik, hogy a 2013/2014-es szezonra Tátralomnicon egy ugyanolyan kabinos épül meg, amelyet most adtak át Chopok déli oldalán.
Bár még az idén nem látszott, de a Magas-Tátrában továbbra is folytatódnak a komoly fejlesztések. A TMR néhány éve megvette Csorbató síterepét, ahol az idén már egy szállodát fel is újítottak, közvetlenül a pályák alatt. A tátralomnici síterep egyik kritikus pontja a Lomnici-nyereg alatti rész. Ide egy „fapados” ülőlift viszi fel a síelőket, idén azonban már emelkedik a fenék komfortérzése, a lift üléseit kényelmesebbre cserélték.

Nagyon távoli időpontban majd ide is modern felvonót terveznek, de egyelőre nincs sok értelme, hiszen a Lomnici-nyereg legendás fekete pályája, vagy új piros pályái, vagy akár a fenti freeride terület krónikus hóhiány miatt a szezon nagy részében használhatatlanok. Vélhetően az üzemeltetők addig nem fognak ide semmi modern és drága dolgot építeni, amíg a hóágyúzás engedélyezését le nem rendezik a környezetvédőkkel, vagyis inkább a nemzeti parkkal.

Új lift már biztosan épül jövőre is. Az idén Chopok-délen átadott 15-személyes kabinost lemásolják, és Tátralomnicra is kerül belőle egy hasonló a Start átszállóállomástól a Kő-pataki-tóig. Ennek a liftnek az építése már tavasszal megkezdődik. Az eddigi meglévő lift 900 fő/órás kapacitását az új lift kabinjai jelentősen megemelik majd, így már óránként 2400-an juthatnak fel a Kő-pataki-tóhoz.

Idősebbek emlékezhetnek, hogy régen a Grand Hotel Praha épülete mellől is közlekedett egy kabinos, amelyet 1937-ben építettek. Ennek az oszlopait 2010-ben bontották el végleg. Ide épülne egy újabb lift alsó állomása, amely a Start átszállóállomásig közlekednek. Ennek a liftnek a megépítésére még nincs konkrét időpont.

A már említett fenti, Lomnici-nyeregbe vezető lift felújítását egy másik projekt is beelőzheti. Az ótátrafüredi sikló felsőállomásánál, Tarajkán, korábban komoly síélet volt, amely mára hóhiány miatt jelentősen visszaszorult. A TMR jelenleg is vizsgálja, hogyan lehetne a környéket átépíteni, milyen fejlesztéseket lehetne végrehajtani a hegyoldalban, de ezekre csak a két új tátralomnici lift után kerülne sor.

KOMMENTEK
gyf | 2013.01.29. 18:42
Nem értem, minek új lift a Kőpataki tóhoz. A jelenlegi kapacitással is zsúfolt és túlhasznált az a pálya. Egy hosszú kanyargós csík, semmi változatosság. Ők tudják!
F

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.