Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Damüls-Mellau: új síterep jött létre Ausztriában

2009.12.12. Bata Attila

Damüls-Mellau: új síterep jött létre Ausztriában Hosszú viták után, de rövid idő alatt elkészült a két vorarlbergi síterepet összekötő új kabinos lift, amely azt jelenti, hogy az idei szezontól már Damüls és Mellau egyetlen, közös síterepnek számít. Az egyesüléssel egy 105 kilométeres pályarendszer jött létre.
Az egymáshoz nagyon közeli síterepet már régen szerették volna összekötni. A törekvések az utóbbi időben erősödtek fel, de nem volt egyszerű az elképzelést megvalósítatni. A lift tervét többen is támadták, többek közt a környezetvédők ellenezték hevesen. A tartományi bíróság utolsó döntése még időben jött. 2009. július végén kiderült, hogy többé már nincs akadálya az összekötő lift megépítésének. Azóta lázas munkával teltek a hónapok, és természetesen a kabinos lift elkészült, és már elvileg tényleg semmi akadálya sincs, hogy 2009, december 19-én történelmet írjon a két apró település, amikor is először indul útjára a nyolcszemélyes kabinos lift.

Az új lift helye a közös síterep térképén
Az új lift helye a közös síterep térképén
Az 1880 méter hosszú és 500 méter szintkülönbséget összekötő liftet a helyi Doppelmayr cég építette. A legmodernebb elvárásoknak megfelelő liften nyolcszemélyes kabinok szállítják a síelőket. A két terep összenyitásával jelentősen felértékelődhet a környék turisztikai vonzereje. Az összesen 105 kilométernyi pályát 29 modern lift szolgálja ki. Minden tudásszinthez találni most már pályákat az egyesített terepen, ahol a pályák 800 és 2000 méter között helyezkednek el.

A lift tervszerű folytatása a korábbi évek fejlesztéseinek, két évvel ezelőtt épültek meg azok a liftek, amelyekhez a frissen épített lift csatlakozni fog. Érdekesség, hogy a lift 23 milliós építési költségén nem egyenlően osztozott a két egykori síterep. Damüls a költségek 60 százalékát, míg a Mellauban működő lifttársaság a 40 százalékát állta.
Az új lift hegyállomásának látványterve
Az új lift hegyállomásának látványterve

A síterepen már december eleje óta lehet síelni, de az új liftet csak a december 19-i hétvégén adják át. Az új lifttel a frissen létrehozott közös síterep a Bregenzerwald régió legnagyobb síterepévé vált.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.