Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új-Zéland: ideális hóviszonyok, alsógatyás síeléshez is

2016.09.10. Bata Attila

Ahogy mi itt naptár szerint az őszbe léptünk, úgy lenn délen az új-zélandiak már a tavaszt kezdték meg. Ahogy nálunk sem akar könnyen elbúcsúzni a nyár, így lenn délen is tartja magát a tél. A héten hatalmas hóvihar érkezett, majd a nyomában verőfényes napsütés. Nem csoda, hogy volt, aki alsógatyában nyomatta.
Új-Zéland déli részén komoly gondokat okozott a havazás az elmúlt napokban. Akik a tavaszt várják, azok nem perdültek örömtáncra, hogy még 200 méteres magasságban is havazott. A síelőknek persze annál jobban bejött a dolog, bár a pályákat ilyen útviszonyok között sem volt egyszerű megközelíteni.

Havazik...
A Queenstown környéki síterepek pedig igazán profitáltak a havazásból. The Remarkables síterepe 45 cm, Coronet Peak pedig 65 cm friss hóval gazdagodott az utóbbi napokban. Igaz ennek az volt az ára, hogy ideiglenesen be kellett zárni, de az újranyitás sok mindenért kárpótolt.

Tegnap pedig bekövetkezett sok síelő vágyálma, amikor hatalmas havazás után kisüt a Nap és makulátlan kék ég alatt lehet csapatni a friss hóban. Volt, aki annyira örült ennek, hogy majdnem teljesen kivetkőzött magából és csak alsógatyában síelt.

Igazi örömsíelés
A környező települések síelői is megéreztek valamit, mert ritka az, hogy a parkoló így néz ki egy hétköznap reggel szeptemberben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.