Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Októberi síelés: újabb rekordok dőltek meg!

2009.10.28. Bata Attila

Októberi síelés: újabb rekordok dőltek meg! Egyre hihetetlenebb, amit az időjárás produkál október vége felé. Két héttel ezelőtt méteres hó borította az Alpok felső részét, az előző héten megérkezett a meleg front, de ennek ellenére számos terep ismét kinyitott a hétvégére, illetve újabbak kezdték meg a szezont, történelmi csúcsokat döntve.
A Ski amadé területén nagy volt az öröm, az előző hétvége után a mostani ünnepi hétvégére (hétfő munkaszüneti nap volt) is sikerült kinyitni. A síterep szóvivőinek tájékoztatása szerint Planai két pályával és egy lifttel várta a síelőket a Burgstallalm részen. A pályákat 30-40 cm hó borította. Reiteralm az előző hétvégén nyitott ki, a nyolcszemélyes kabinos mellett két ülő lift járt. A két megnyitott pályán körülbelül egy méter vastag hórétegen lehetet síelni. Vasárnap Schladmingban a három terepen, (Hauser Kaibling is nyitva volt) kb. 900 síelőt fogadtak.

A felső-ausztriai Wurzeralm síterpén naponta körülbelül 300 vendég váltott bérletet, itt csak a Standseil lift üzemelt, a középállomásig lehetett lecsúszni.

Salzburg tartományban Leogang (Saalbach) is megnyitotta a kapuit. Itt egy pálya üzemelt, körülbelül 50 cm hó várta a síelőket. Vasárnap kb. 200 vendég érkezett a pályára. A korai szezonkezdet jó hatással volt a szezonjegyek eladására. Eddig már 100 darabot értékesítettek a helyi szezonbérletből, amely már az előző hétvégén is érvényes volt.

Kicsit többen voltak a szomszédos Kaprun gleccserén, ami nem is csoda, hiszen az előző héten több mint egy méter friss hó esett. A lifttársaság igazgatója, aki mellesleg a falu polgármestere is, szerint vasárnap körülbelül 4000 vendég lepte el a gleccser pályáit, köztük rengeteg külföldi. Ha már Salzburgnál tartunk, úgy teljes a kép, ha megemlítjük, hogy Mühlbach am Hochkönig ezen a hétvégén is beindította az Arthurhaus liftet, így ők voltak a tartomány harmadik üzemelő síterepe. A hótakaró remek állapotban van Obertauernben, de itt még pihennek a liftek, a legfrissebb hírek szerint november 19-én, csütörtökön nyithat a síterep.

Szintén korán kezdődött a szezon Hochfügen és Kitzbühel terepein. Hochfügen 21 kilométer hosszú előkészített pályával várta a vendégeket, egyedülálló módon egészen a völgyig le lehetett csúszni. Még sosem nyitott ki ilyen korán a tiroli Kitzbühel. Az 1894 méter magas Resterhöhe csúcs oldalában található pályákat lehetett használni. Szintén nagyon korán nyitott a németországi Zugspitze síterepe. Talán itt voltak a legjobbak a hóviszonyok, 120 cm friss hóban kezdődött meg a szezon a hétvégén, utoljára nyolc évvel ezelőtt fordult elő, hogy itt már októberben is lehetett síelni.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.