Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Októberi síelés: újabb rekordok dőltek meg!

2009.10.28. | Szerző: Bata Attila
Októberi síelés: újabb rekordok dőltek meg! Egyre hihetetlenebb, amit az időjárás produkál október vége felé. Két héttel ezelőtt méteres hó borította az Alpok felső részét, az előző héten megérkezett a meleg front, de ennek ellenére számos terep ismét kinyitott a hétvégére, illetve újabbak kezdték meg a szezont, történelmi csúcsokat döntve.
h i r d e t é s
A Ski amadé területén nagy volt az öröm, az előző hétvége után a mostani ünnepi hétvégére (hétfő munkaszüneti nap volt) is sikerült kinyitni. A síterep szóvivőinek tájékoztatása szerint Planai két pályával és egy lifttel várta a síelőket a Burgstallalm részen. A pályákat 30-40 cm hó borította. Reiteralm az előző hétvégén nyitott ki, a nyolcszemélyes kabinos mellett két ülő lift járt. A két megnyitott pályán körülbelül egy méter vastag hórétegen lehetet síelni. Vasárnap Schladmingban a három terepen, (Hauser Kaibling is nyitva volt) kb. 900 síelőt fogadtak.

A felső-ausztriai Wurzeralm síterpén naponta körülbelül 300 vendég váltott bérletet, itt csak a Standseil lift üzemelt, a középállomásig lehetett lecsúszni.

Salzburg tartományban Leogang (Saalbach) is megnyitotta a kapuit. Itt egy pálya üzemelt, körülbelül 50 cm hó várta a síelőket. Vasárnap kb. 200 vendég érkezett a pályára. A korai szezonkezdet jó hatással volt a szezonjegyek eladására. Eddig már 100 darabot értékesítettek a helyi szezonbérletből, amely már az előző hétvégén is érvényes volt.

Kicsit többen voltak a szomszédos Kaprun gleccserén, ami nem is csoda, hiszen az előző héten több mint egy méter friss hó esett. A lifttársaság igazgatója, aki mellesleg a falu polgármestere is, szerint vasárnap körülbelül 4000 vendég lepte el a gleccser pályáit, köztük rengeteg külföldi. Ha már Salzburgnál tartunk, úgy teljes a kép, ha megemlítjük, hogy Mühlbach am Hochkönig ezen a hétvégén is beindította az Arthurhaus liftet, így ők voltak a tartomány harmadik üzemelő síterepe. A hótakaró remek állapotban van Obertauernben, de itt még pihennek a liftek, a legfrissebb hírek szerint november 19-én, csütörtökön nyithat a síterep.

Szintén korán kezdődött a szezon Hochfügen és Kitzbühel terepein. Hochfügen 21 kilométer hosszú előkészített pályával várta a vendégeket, egyedülálló módon egészen a völgyig le lehetett csúszni. Még sosem nyitott ki ilyen korán a tiroli Kitzbühel. Az 1894 méter magas Resterhöhe csúcs oldalában található pályákat lehetett használni. Szintén nagyon korán nyitott a németországi Zugspitze síterepe. Talán itt voltak a legjobbak a hóviszonyok, 120 cm friss hóban kezdődött meg a szezon a hétvégén, utoljára nyolc évvel ezelőtt fordult elő, hogy itt már októberben is lehetett síelni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »