Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Az ülőlift alatti oszlopok között sérült meg a snowboardos

2020.01.21. | Szerző: Bata Attila
Az ügyesebb síelőket és snowboardosakat gyakran csábítja az ülőliftek alatti terület egy kis vagány csúszásra. Általában ezek nem a legkönnyebb terepek, sem csúszásra, sem mentésre, ha valami baj történik.
Tegnap, ahogy az Ebensee Hegyimentők beszámoltak közösségi oldalukon, egy snowboardost kellett lehozniuk a hegyről, aki Feuerkogel síterepén, a hatszemélyes Gruberlift nyomvonalában csúszott, majd bukott és komoly sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező hegyimentők megállapították, hogy a sérültet azonnal kórházba kell szállítani és hívták a mentőhelikoptert.

Azonban a helyszínen a ködös időjárás miatt a látótávolság annyira lecsökkent, hogy a helikopter nem tudott leszállni a sílift közelében. Ahogy a képen is látható, a hegyimentők a snowboardost lehozták a sílift nyomvonalán, majd orvosi felügyelet mellett ugyanazzal a lifttel (a lenti térképen 3-as számú) felvitték a hegyre, hogy egy másik sílifttel (1-es számú) a völgybe tudják szállítani.

A feladat nagyságát mutatja, ebben az akcióban a mentőcsapat 11 tagján kívül a mentőhelikopter, illetve a síterep személyzete is részt vett.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 277 vendég és 28 regisztrált felhasználó látogatja.