Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: hatalmas havazás után nyitnak a síterepek

2022.11.16. Bata Attila

Ritka nagy havazásokkal zárult az október és indult a november Észak-Amerika hegyeiben. Az elmúlt hetekben legalább három hullámban hatalmas mennyiségű hó hullott le. Nem csoda, hogy sok síterep kihasználta a hirtelen jött esélyt, és jóval a tervezett dátum előtt megkezdték a szezont.
Brian Head Resort (Utah) Kép: Ron Iwamiya
Brian Head Resort (Utah) Kép: Ron Iwamiya
Az előző hétvégén, november második hétvégéjén, már kb. 30 síterep üzemelt Észak-Amerikában. Ez egyrészt egy szokatlanul magas szám az évnek ebben az időszakában, másrészt a síelők visszajelzései alapján ennyi havat sokan még sosem láttak egy novemberi nyitónapon.

A nagy havazást a többi síterep is igyekszik kihasználni, így a mostani hétvégére újabb nyitások várhatók. A hétvégén üzemelt (hétközben nem mindegyik tart nyitva) síterepek közül 9 Kaliforniában, 8 Coloradoban található. A hétvégén Utah állam is kapott egy újabb nagy havazást. A fenti képen látható Brian Head 48 óra alatt 60 centiméter hóval lett „gazdagabb”. Ebben az államban három síterep indult be a tervezettnél korábban.

A hétvégére újabb havazás várható, amely a középső és a keleti részeken is segítheti a síterepeket a nyitásban és az újranyitásban. Például az idén a minnesotai síterepek kezdték meg először a szezont, de azóta már csak egy maradt nyitva az időjárás miatt.

Jelenleg a kaliforniai Mammoth Mountain tetején legvastagabb a hóréteg. A tegnap mért 195 centiméter már csökkenést is mutat az előző napokhoz képest. Sok síterepen méteresnél vastagabb havat találunk a felsőbb régiókban.

Nézzünk néhány havas videót az előző napok észak-amerikai terméséből.
Utah, pályán kívül friss hóban
Utah: a szokásos átlaghoz képest négyszeres a hóvastag a hegyekben
Brighton és Solitude (Utah) nyitónapon még nem látott ennyi havat
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.