Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

USA: ilyen hosszú sorokat még nem láttak síliftek előtt!

2020.02.10. | Szerző: Bata Attila
Íme, a világ egyik leghíresebb és legdrágább síterepe. A hétvégén minden összejött, ami egy síterep rémálma lehet. Ennek következménye lett az 1-1,5 órás sorok a liftek előtt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A dimanikus árképzésnek köszönhetően az amerikai Vail a világ egyik legdrágább síterepe. Már írtunk róla, hogy a karácsonyi időszakban 209 dollárért (kb. 65 ezer forint) lehetett venni napijegyet a kasszánál, ez jelentősen nem lett olcsóbb mostanában sem.
A szerencsés liftezők, és a tömeg két irányból
És mitől alakult ki szombaton a számos hírportál által történelmi hosszúságúnak nevezett sor? A hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó után természetesen mindenki síelni akart a hétvégén. A szombati nyitás előtti 48 órában a völgyben kb. 1 méter, a hegyen pedig kb. 120 cm friss havat mértek. Ekkora mennyiségű friss hó bármely síterepnek elég komoly kihívást jelentene, így van ez a világ legdrágább síterepével is.

Ennyi idő alatt az összes liftet nem lehetett kiásni a hó alól, így a síterep egy részét le kellett zárni a síelők elől, mivel lifttel nem lehetett feljutni. Ehhez jött még, hogy az egyik beindított lift is lerobbant. Természetesen a havas hírek hatására a szokásosnál is nagyobb tömeg rohamozta meg a pályákat.

A síterep közel félórás várakozásról számolt be közösségi oldalán, a fórumokon többen is egyórás, illetve másfél órás sorbaállásról is írtak. A képeket és videókat nézegetve sokaknak beugorhatnak a jasnai emlékek.
2020.02.10. 15:04:28 HofEE
Ezért 10 dollárt sem adnék, nemhogy 200-at.
2020.02.10. 17:53:00 st_robi
Akkor most érezzem jól magam, hogy Alpe d'Huez-ben csak 30 perceket vártunk feljutásonként?
2020.02.10. 19:52:39 nyugiba
Akkor a Kreischberg egy kicsi, barátságos, sormentes hely ehhez képest!
2020.02.10. 21:30:11 Hókupac
Az idény elején Nov.10-én az osztrák rendőrség kicsivel reggel 9 után lezárta a Stubai völgy bejáratát a síelők rohama miatt. Mi még épp feljutottunk. Az intézkedésre folyamatosan többször figyelmeztették a rádióadók az úton lévőket. De cserébe aki feljutott nem kellett 5-10 percnél többet állni a lifteknél. Mindez azért történt mert előző héten eset fent a gleccsereken kb. 1 m hó, a hétvégére meg szép napos idő lett. Lehetett rá számítani, mi azt gondoltuk a Hintertux Gleccseren lesz a roham , de a Stubaier Gleccseren lett. (A Tuxot nem zárták le.)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 276 vendég és 29 regisztrált felhasználó látogatja.