Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kabátja fojtotta meg a síliftbe rosszul beülő síelőt

2020.02.18. Bata Attila

Újabb olyan haláleset történt a sípályán, amely - a jelenlegi információk birtokában - teljességgel érthetetlen. Valaki olyan rosszul ült le a felhajtott ülésű székre, hogy lecsúszott, majd a székbe beakadt kabátja megfojtotta. Mindez Amerika egyik legjobb síterepén.
Ezen a liften történt a baleset - Skyline Express lift (Kép: liftblog.com)
Ezen a liften történt a baleset - Skyline Express lift (Kép: liftblog.com)
A tragikus baleset még múlt hét csütörtökön történt, a vizsgálat azóta is folyik, de sokkal többet most sem tudunk, mint a baleset utáni órákban.

Egy 46 éves férfi ült be a Vail síterepén üzemelő négyszemélyes ülőliftre. A halottkém elsődleges megállapítása szerint a férfi átcsúszott a lift ülésén, majd a székbe beakadt a kabátja, amely egyre szorosabban a feje és a nyaka köré fonódott, végül a férfi halálát fulladás okozta.

A halottkém hozzátette, hogy szemtanúk szerint az ülőlift széke felhajtott ülésekkel érkezett az állomásra, azonban a férfi ezt nem vette észre. Ahelyett, hogy lehajtotta volna az ülést, rutinból egyből helyet foglalt és átesett a székkereten.
A lift beszállója. Ezen a filmen az üléseket lehajtották.
Vail Észak-Amerika egyik legjobb és legdrágább síterepe. Ugyanezen a liften 2009 januárjában történt már egy hasonló eset, amely bejárta a világsajtót. Akkor egy síelő fejjel lefelé lógott az ülőszéken, lába beakadva a székbe. Ettől még nem lett volna híres, azonban valamilyen okból fenéktájban teljesen meztelenül lógott.

Vailre mostanában rájár a rúd, múlt héten egy nagyobb havazás után 1-1,5 órás sorok alakultak ki az egyik lift előtt.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.02.18. 08:47
Egyszer az akkor egyetlen hazai négyülésesen a szék lehajtott háttámlával érkezett meg alánk. Senki nem vette észre előre, mi sem és a kezelő sem. Volt kapkodás, hogy mi legyen. Ráüljünk, felhajtsuk, elengedjük dehogy?Végül mindhárman előre menekültünk nagy kiabálások között, nem ültünk le, kicsúsztunk ahová lehetett, én lent a patakhídon álltam meg, szerencsére volt rajta egy kis hó. Az okozta a bajt, hogy a szél lehajtotta a háttámlát völgymenetben, de ezt nem figyelte senki. Ez egy szerencsés majdnem baleset volt, azóta igyekszem figyelni, hogy milyen széket kapunk. Nem veszélytelen a felvonózás, a gyerekere különösen vigyázni kell.
dragon | 2020.02.18. 13:08
Hát én nagyon el lettem kényeztetve az osztrákoknak hála. Buborékos, fűtött ülések a legtöbb helyen, elég szánalmas, hogy a csóró amcsiknak csak erre futja
zsoca | 2020.02.18. 18:31
Az is érthetetlen a számomra, hogy miért nem figyel jobban a személyzet, ha már ilyen felvonó még üzemben van. Más: Amerikában miért 200 dollár a napijegy? Még Zermattra is el tudnának repülni, hogy kicsit "spóroljanak".
banhidit | 2020.02.19. 06:23
Újabb ok, ami miatt a szülők nem szívesen engedik el oktatóval a síelni vágyó gyerekeket a hazai sípályákra. "Jaj, biztosan valami baj történik."
Kucseramisi | 2020.02.19. 15:15
Arra is vigyázzatok,hogy nehogy a zacsekra csapjátok le az ülésvédő keretet, mert az is fájdalmas tud lenni!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.