Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Észak-Amerika: kétméteres hóval indult a szezon

2020.11.24. Stánicz Balázs

Az Egyesült Államokban beindult az idei síszezon, ráadásul nem is akárhogyan. A idahói Lookout Pass síterepén 215 cm-es hóval, de nem szégyenkezhet az USA-beli rekorder, Mt Baker sem, ahol másfél méter feletti hóval kezdődött a napokban a síszezon.
Téli mesetáj Mt Bakeren - Fotó: Mt Baker Ski Area
Téli mesetáj Mt Bakeren - Fotó: Mt Baker Ski Area
Igazán álombéli viszonyokkal rajtolt az idény több síparadicsomban is az Egyesült Államokban. Jelenleg 22 síterep van nyitva és a következendő hetekben tömeges nyitások várhatók.
Mt Baker
Mt Baker hagyományosan hórekordernek számít, az 1998/99-es télen közel 29 méter hó esett. Az akkori tél ún. La Nina év volt, hasonlóan a mostanihoz, így jó eséllyel indul a síterep egy újbóli rekorddöntögetésnek.
Wolf Creek - Fotó: Brian Evans
Wolf Creek - Fotó: Brian Evans
Jelenleg az első helyen az idahói Lookout Pass áll, ahol 215 cm-es a hóréteg. Kevéssel marad el a coloradói Wolf Creek - itt október vége óta lehet síelni -, ahol 142 cm-t mutatnak a hómércék.
Grand Targhee
A többi coloradói síterepen, így Keystone-ban vagy Breckenridge-ben közel félméteres a hóvastagság. Az egyesült államokbeli síközpontok mellett Kanadában is több helyütt lehet már síelni, az albertai Sunshine Village-ben nem is akármilyen hóviszonyok közt; közel 260 cm-es hóréteg fogadja az ide látogató szerencsés téli sportolókat.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.11.24. 15:45
Fantasztikus
Stani | 2020.11.24. 21:01
Igen , egy teleport gomb jól jönne :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.