Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb gleccserek nyitottak ki a nyárra az Alpokban

2009.06.27. Bata Attila

Újabb gleccserek nyitottak ki a nyárra az Alpokban A közelebbi osztrák gleccserek után az Alpok nyugati oldalán is egymás után nyílnak meg a nyári síelésre alkalmas, magasabban fekvő gleccsermezőkön található sípályák. Les 2 Alpes, Tignes után ezen a hétvégén a francia Val d'Isere és az olasz Cervinia síterepein lehet hosszabb-rövidebb ideig síelni a nyáron.
Szombattól újra lehet síelni Val d'Isère síterepén, a Pissaillas gleccseren. A nagy testvér, a közeli Tignes gleccserének árnyékában, kissé eltörpül ez a síterep, de ami a hátránya, az néha az előnye is lehet. Itt csak két lift és néhány pálya üzemel a nyáron, de általában kisebb is a tömeg, mint Tignes-ben. Az árakban is megnyilvánul a különbség, amíg Tignes-ben 33 eurót kérnek el, addig itt körülbelül 20 euróból kijön egy kis délelőtti síelés.

A gleccser 2500 méter felett található, de a nyári szezon egyre jobban zsugorodik. 2007-ben és tavaly is szinte már egy hónapot sem tudtak nyitva tartani. A romló körülmények miatt tavaly már július 19-én be kellett fejezni a nyári síelést. Aki nem síel, az gyönyörködhet a faluban. Val d'Isere benevezett a virágos települések versenyébe, és egy nyolc kertészből álló csapatnak kell 4000 palántát kiültetnie az egész faluban, várhatóan július végére a virágok teljes pompájában gyönyörködhetünk.

Szintén szombaton nyitották meg a svájci Zermatt olasz oldalát. A 3500 méter magasságban található Plateau Rosà gleccseren a tervek szerint szeptember 6-ig lehet síelni. Csak az olasz (Breuil-Cervinia) oldalra érvényes jegy 28 euróba, de a svájci oldalon is használható napijegy 40 euróba kerül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.