Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb gleccserek nyitottak ki a nyárra az Alpokban

2009.06.27. Bata Attila

Újabb gleccserek nyitottak ki a nyárra az Alpokban A közelebbi osztrák gleccserek után az Alpok nyugati oldalán is egymás után nyílnak meg a nyári síelésre alkalmas, magasabban fekvő gleccsermezőkön található sípályák. Les 2 Alpes, Tignes után ezen a hétvégén a francia Val d'Isere és az olasz Cervinia síterepein lehet hosszabb-rövidebb ideig síelni a nyáron.
Szombattól újra lehet síelni Val d'Isère síterepén, a Pissaillas gleccseren. A nagy testvér, a közeli Tignes gleccserének árnyékában, kissé eltörpül ez a síterep, de ami a hátránya, az néha az előnye is lehet. Itt csak két lift és néhány pálya üzemel a nyáron, de általában kisebb is a tömeg, mint Tignes-ben. Az árakban is megnyilvánul a különbség, amíg Tignes-ben 33 eurót kérnek el, addig itt körülbelül 20 euróból kijön egy kis délelőtti síelés.

A gleccser 2500 méter felett található, de a nyári szezon egyre jobban zsugorodik. 2007-ben és tavaly is szinte már egy hónapot sem tudtak nyitva tartani. A romló körülmények miatt tavaly már július 19-én be kellett fejezni a nyári síelést. Aki nem síel, az gyönyörködhet a faluban. Val d'Isere benevezett a virágos települések versenyébe, és egy nyolc kertészből álló csapatnak kell 4000 palántát kiültetnie az egész faluban, várhatóan július végére a virágok teljes pompájában gyönyörködhetünk.

Szintén szombaton nyitották meg a svájci Zermatt olasz oldalát. A 3500 méter magasságban található Plateau Rosà gleccseren a tervek szerint szeptember 6-ig lehet síelni. Csak az olasz (Breuil-Cervinia) oldalra érvényes jegy 28 euróba, de a svájci oldalon is használható napijegy 40 euróba kerül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.