Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legmodernebb elhagyatott síterepe

2015.08.15. Stánicz Balázs

A spanyol Pireneusokban található a világ legmodernebb elhagyatott síterepe, olyan felvonóval, mint a kanadai Whistler híres-hírhedt Peak to Peak kabinosa. A síparadicsom egy napig sem üzemelt, a Doppelmayr cég amit csak tudott, lebontott.
Világszerte találunk elhagyatott síterepeket és felvonókat, melyeknek közös jellemzőjük a rozsdaette oszlopok, az omladozó liftállomások. A spanyol Vall Fosca elhagyott síterepe teljesen más, új, modern liftek és hegyállomások.
Pedig milyen jó kis terep lett volna - Fotó: Alfonso Pedrero Muñoz
Pedig milyen jó kis terep lett volna - Fotó: Alfonso Pedrero Muñoz
A síterep építése 2006-ban kezdődött és a 2008/2009-es szezonnal nyitotta volna meg kapuit. A pénzügyi válság tetőpontján, 2008-ban a kivitelező cég csődbe ment és fizetésképtelenné vált.
Fotó: Sergo Macias
Fotó: Sergo Macias
A Doppelmayr kivonult a Pireneusokból és vitt magával mindent, amit lehetett, leszerelte a kötélpályát, kiszerelte az elektronikát is, vagyis mindent, ami menthető volt. Amit hátrahagyott, égigérő felvonóoszlopok és modern hegyállomások.
Fotó: Sergo Macias
Fotó: Sergo Macias
Köztük egy ún. 3S szuperkabinost. Ez lett volna a világ harmadik ilyen típusú felvonója, ráadásul az első az Alpokon kívül, a másik kettő Kitzbühelben és Val d’Isereben működött . Végül ez a cím a kanadai Whistlert illette, itt épült a világ első 3S szuperfelvonója az Alpokon kívül.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.