Menü ≡

Vasárnaptól több osztrák-magyar határátkelő megnyitott

2020.05.17. | Szerző: Bata Attila
Vasárnap nulla órától Ausztria újabb határátkelőket nyitott meg Magyarország, Szlovákia és Csehország irányából. A rendelkezés csak földrajzilag segíti az átjárást, kevesebbet kell kerülniük azoknak, akik eddig is átjárhattak. A turizmust és vásárlást még nem érinti.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az ORF közleménye szerint vasárnaptól már csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik az országba érkező magyarokat. Ezzel egyidőben újabb határátkelőket nyitottak meg. Még nem lehet minden határátkelőt használni, de Burgenland és Magyarország között már 39 határállomás üzemel.

Szintén az ORF oldalán olvasható, hogy az Ausztriába érkező magyar állampolgároknak karanténba kell vonulniuk a határátlépés után. Erre két kivétel van. Amennyiben érvényes munkavállalási engedéllyel rendelkeznek Ausztriában, vagy negatív koronavírus tesztet tudnak felmutatni.

Az Ausztriába utazóknak rendelkezniük kell megfelelő idegen nyelvű orvosi igazolással egészségügyi állapotukra vonatkozóan, és igazolniuk kell, hogy a mikrobiológiai tesztjük a SARS-Co V-2 vírusra vonatkozóan negatív eredményt mutat. Az igazolások nem lehetnek 4 napnál régebbiek.

A szúrópróbaszerűen ellenőrzött magyaroknak, igazolniuk kell, hogy rendelkeznek munkavállalási engedéllyel, munkájuk miatt lépik át a határt, vagy családi ügyben indokolt esetben. Bevásárlás és turizmus céljába továbbra sem lehet Ausztriába utazni.

Magyar oldalról az osztrák nyitást az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján kommentálták. Kérdésre válaszolva Lakatos Tibor elmondta, "úgy tűnik", hogy Ausztria negatív koronavírus-teszthez fogja kötni a külföldi állampolgárok beutazását. Szavai szerint azon dolgoznak, hogy az országokkal egyeztetve a viszonosság elve alapján további könnyítéseket vezessenek be a határátlépésben - írja az MTI.

Osztrák oldalról kijelentették, hogy amennyiben a koronavírus-járvány terjedése alacsony marad, ezek a határszakaszok teljesen megnyithatnak június 15-én.
2020.05.18. 13:57:17 Sansovino
Teszik, hogy vírusteszthez kötnék... Bagoly mondja verébnek.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »