Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

VB: Maze a tengerparton, a többiek havon készültek

Miklós Edit a legjobb tízbe várja magát kedden

2013.02.04. 2013.02.05. Bata Attila | frissítve: 2013.02.05.

VB: Maze a tengerparton, a többiek havon készültek Ma este a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi az alpesi világbajnokság Schladmingban. Az esélyesek már a helyszínen vannak, Tina Maze a tengerparton, a többiek a Schladminghoz közeli terepeken készültek. Nagy létszámú magyar csapat indul a világbajnokságon a tisztes helytállás reményében.
Ma este megnyitó, holnap pedig már a hölgyek szuper-g versenyét rendezik. Rögtön kedden összecsap a két legjobb formában lévő női versenyző, a szlovén Tina Maze és az amerikai Lindsey Vonn. Maze az elmúlt napokat síelés nélkül töltötte. Pasijával és edzőjével az olasz tengerparton töltődött fel, majd meglátogatta szlovén szülőfaluját is a versenyek előtt. Csak sprint és gyorsasági gyakorlatok szerepeltek a programban, semmi síelés. A cél, hogy kialakuljon egyfajta versenyéhség, és kellőképpen „harapjon” a versenyeken.

Lindsey Vonn is megérkezett testőreivel együtt, akiket az energiaital-szponzora bérelt fel Lindsey-nek. Már rutinosan hozzászokott, hogy az újságírók nem a síeléséről kérdezik, hanem viszonyáról a golfos Tiger Woods-szal. A sajtónak egyelőre be kell érnie elviccelt és sejtelmes válaszokkal ezzel kapcsolatban.

Kezdődik a világbajnokság
A csapatok is megérkeztek, a németek szokás szerint a közeli Haus síterepén edzettek, az osztrák csapat szétszórva Innerkremmsben, Saalbachban is Turrachon. Az olaszok Sella Nevea-ról, a svájciak Tarvisióból érkeztek, még a norvégok és a kanadaiak a szomszédos Zauchensee-n állomásoztak. Jamaika ismét hallat magáról, már egy hónapja a szomszédos Reiteralmon edz Michael Williams a helyi legenda Hans Knauss irányításával. Bobcsapat után most síelő érkezik a karibi szigetről. Kíváncsiak vagyunk, hogy két év síelés után hogy lehet szerepelni egy világbajnokságon.

A magyar csapat jelentős létszámban vesz részt a versenyen. A hölgyek közül az Amerikából hazalátogató Berecz Anna minden egyéni számban indul. Miklós Edit a szlalom kivételével az összes számban rajthoz áll, tőle egy vagy két TOP 20-as helyezést várt a szövetség. Edit saját bevallása szerint a legjobb tízbe várja magát. Óriásban és szlalomban népes magyar gárda áll rajthoz: Döme Dóra, Úry Zsuzsanna, Hellner Donáta, Berecz Réka, Hellner Szelina, Csima Réka és Berecz Réka részvételével.

A férfiaknál is kihasználjuk Schladming közelségét. A már a weboldalunkon is aktív Farkas Norbert tűnik a legesélyesebbnek. Rajta kívül Bene Márton, Bujtás Csaba, Halmagyi Zoltán, Hegyi Balázs, Kékesi Márton, Stark Márton és Szőllős Benjamin áll rajthoz óriásban vagy szlalomban. Ezen felül Kékesi Márton, aki vasárnap a horvát Ivica Kostelic társaságában edzhetett, a szuper-óriásműlesiklásban is elindul. A cél a tisztes helytállás, lehetőleg a mezőny közepe környékén végezni.

KOMMENTEK
afuchs007 | 2013.02.04. 13:34
Hajrá Magyarok!
plexi | 2013.02.04. 17:34
hol lehet +nézni a +nyitót?
admin2 | 2013.02.04. 19:35
Itt van online stream - most megy a közvetítés:
http://www.br.de/fernsehen/das-erst...e/sendungen/sportschau/li...
Szőllős Péter | 2013.02.05. 01:50
Kimaradt a felsorolsból Stark Márton és a mezőny legfiatalabb versenyzője Szőllős Benjamin!
jozefmiller | 2013.02.05. 10:38
Ezt a hihetetlen béna "szuper-óriásműlesiklás"-t felejtsük már el!
Super G, és mindenki tudja miről van szó és így hívja az egész világ!
Lackó | 2013.02.05. 12:26
Jozefmiller! Miért kellene elfelejteni? Ez konkrétan egy helyes magyar elnevezés. (nem olyan, mint pl. a "sílesiklás" vagy hasonló kreténségek) Aki járatos a síelésben, az emlékszik, amikor megjelent az új verseny, utána csakis szuper-óriásnal vagy hivataloskodva szuper-óriásszlalomnak hívtuk-hívták.
A sok erőltetett és sokszor idióta magyarosítás (pl stangli helyett karó) mellett épp örülni kellene, ha valaminek értelmes magyar neve van.
És így is remekül érti mindenki, hogy miről van szó! ;-)
Lackó | 2013.02.05. 12:26
De persze a legfontosabb, hogy HAJRÁ MAGYAROK!!!!
százas | 2013.02.05. 14:23
Én is egész jól értem mindkettőt, az egyiket Magyarföldön a másikat külföldön.
Máté András | 2013.02.05. 14:29
Nagyon,nagyon szurkolok a mieinknek.Egy tisztes helytállás már siker lenne,hiszen a helyzet nagyon hasonlít arra, mintha a Gödöllő SC-t küldenénk ki a braziliai foci vb.-re.
WAndrea | 2013.02.07. 15:03
Ebben a cikkben bemutatjuk mind a 17 magyar versenyzőt: http://sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/...magyar-siversenyzok-schla...

Szállástippek
AKCIÓK (2)
Falkensteiner Hotel Schladming csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
4 csillagos Superior szálloda 450 méterre Schladming/Planai sípályáitól. Nagy wellness részleg fűtött beltéri/kültéri medencével, szaunavilággal, fitneszteremmel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.