Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

VB: Maze a tengerparton, a többiek havon készültek

Miklós Edit a legjobb tízbe várja magát kedden

2013.02.04. 2013.02.05. Bata Attila | frissítve: 2013.02.05.

VB: Maze a tengerparton, a többiek havon készültek Ma este a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi az alpesi világbajnokság Schladmingban. Az esélyesek már a helyszínen vannak, Tina Maze a tengerparton, a többiek a Schladminghoz közeli terepeken készültek. Nagy létszámú magyar csapat indul a világbajnokságon a tisztes helytállás reményében.
Ma este megnyitó, holnap pedig már a hölgyek szuper-g versenyét rendezik. Rögtön kedden összecsap a két legjobb formában lévő női versenyző, a szlovén Tina Maze és az amerikai Lindsey Vonn. Maze az elmúlt napokat síelés nélkül töltötte. Pasijával és edzőjével az olasz tengerparton töltődött fel, majd meglátogatta szlovén szülőfaluját is a versenyek előtt. Csak sprint és gyorsasági gyakorlatok szerepeltek a programban, semmi síelés. A cél, hogy kialakuljon egyfajta versenyéhség, és kellőképpen „harapjon” a versenyeken.

Lindsey Vonn is megérkezett testőreivel együtt, akiket az energiaital-szponzora bérelt fel Lindsey-nek. Már rutinosan hozzászokott, hogy az újságírók nem a síeléséről kérdezik, hanem viszonyáról a golfos Tiger Woods-szal. A sajtónak egyelőre be kell érnie elviccelt és sejtelmes válaszokkal ezzel kapcsolatban.

Kezdődik a világbajnokság
A csapatok is megérkeztek, a németek szokás szerint a közeli Haus síterepén edzettek, az osztrák csapat szétszórva Innerkremmsben, Saalbachban is Turrachon. Az olaszok Sella Nevea-ról, a svájciak Tarvisióból érkeztek, még a norvégok és a kanadaiak a szomszédos Zauchensee-n állomásoztak. Jamaika ismét hallat magáról, már egy hónapja a szomszédos Reiteralmon edz Michael Williams a helyi legenda Hans Knauss irányításával. Bobcsapat után most síelő érkezik a karibi szigetről. Kíváncsiak vagyunk, hogy két év síelés után hogy lehet szerepelni egy világbajnokságon.

A magyar csapat jelentős létszámban vesz részt a versenyen. A hölgyek közül az Amerikából hazalátogató Berecz Anna minden egyéni számban indul. Miklós Edit a szlalom kivételével az összes számban rajthoz áll, tőle egy vagy két TOP 20-as helyezést várt a szövetség. Edit saját bevallása szerint a legjobb tízbe várja magát. Óriásban és szlalomban népes magyar gárda áll rajthoz: Döme Dóra, Úry Zsuzsanna, Hellner Donáta, Berecz Réka, Hellner Szelina, Csima Réka és Berecz Réka részvételével.

A férfiaknál is kihasználjuk Schladming közelségét. A már a weboldalunkon is aktív Farkas Norbert tűnik a legesélyesebbnek. Rajta kívül Bene Márton, Bujtás Csaba, Halmagyi Zoltán, Hegyi Balázs, Kékesi Márton, Stark Márton és Szőllős Benjamin áll rajthoz óriásban vagy szlalomban. Ezen felül Kékesi Márton, aki vasárnap a horvát Ivica Kostelic társaságában edzhetett, a szuper-óriásműlesiklásban is elindul. A cél a tisztes helytállás, lehetőleg a mezőny közepe környékén végezni.

KOMMENTEK
afuchs007 | 2013.02.04. 13:34
Hajrá Magyarok!
plexi | 2013.02.04. 17:34
hol lehet +nézni a +nyitót?
admin2 | 2013.02.04. 19:35
Itt van online stream - most megy a közvetítés:
http://www.br.de/fernsehen/das-erst...e/sendungen/sportschau/li...
Szőllős Péter | 2013.02.05. 01:50
Kimaradt a felsorolsból Stark Márton és a mezőny legfiatalabb versenyzője Szőllős Benjamin!
jozefmiller | 2013.02.05. 10:38
Ezt a hihetetlen béna "szuper-óriásműlesiklás"-t felejtsük már el!
Super G, és mindenki tudja miről van szó és így hívja az egész világ!
Lackó | 2013.02.05. 12:26
Jozefmiller! Miért kellene elfelejteni? Ez konkrétan egy helyes magyar elnevezés. (nem olyan, mint pl. a "sílesiklás" vagy hasonló kreténségek) Aki járatos a síelésben, az emlékszik, amikor megjelent az új verseny, utána csakis szuper-óriásnal vagy hivataloskodva szuper-óriásszlalomnak hívtuk-hívták.
A sok erőltetett és sokszor idióta magyarosítás (pl stangli helyett karó) mellett épp örülni kellene, ha valaminek értelmes magyar neve van.
És így is remekül érti mindenki, hogy miről van szó! ;-)
Lackó | 2013.02.05. 12:26
De persze a legfontosabb, hogy HAJRÁ MAGYAROK!!!!
százas | 2013.02.05. 14:23
Én is egész jól értem mindkettőt, az egyiket Magyarföldön a másikat külföldön.
Máté András | 2013.02.05. 14:29
Nagyon,nagyon szurkolok a mieinknek.Egy tisztes helytállás már siker lenne,hiszen a helyzet nagyon hasonlít arra, mintha a Gödöllő SC-t küldenénk ki a braziliai foci vb.-re.
WAndrea | 2013.02.07. 15:03
Ebben a cikkben bemutatjuk mind a 17 magyar versenyzőt: http://sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/...magyar-siversenyzok-schla...

Szállástippek
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.