Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért a Honda Kupa 2013 Donovalyban

2013.01.29. sielok.hu

Véget ért a Honda Kupa 2013 Donovalyban A legtávolabbi nevező, a Vajdaságból érkező Bagi Dávid (2003) ugyanolyan boldogan tért haza a Honda Kupáról, mint a további 127 célba érő. Ugyanis ez a síverseny az amatőröknek szól: itt mindenki nyertesnek érezheti magát. Kitűnő hóviszonyok, jó csapatmunka, mosolygó, boldog gyermekek.
A 21. alkalommal megrendezésre került síversenynek másodjára volt házigazdája Donovaly (Dóval), a Honda Kupa fővédnökei a két ország külügyminiszterei, Dr. Martonyi János és Miroslav Lajcak voltak. Bár valamivel kevesebb volt a rajtolók száma, mint tavaly, ezzel együtt még sikeresebbnek ítélték meg a versenyt a szervezők és a házigazda szerepét betöltő besztercebányai sporttársak is.

Ez pedig köszönhető annak, hogy a versennyel egy időben került megrendezésre egy másik nagyszabású megmérettetés Ausztriában, ahová a klubokban sízők nagy számban utaztak. Így teljes mértékben a „laikusoké” maradhatott a Honda Kupa. A szervezést minden tekintetben segítő Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti kirendeltségének vezetője, Jelinek Szonja hangsúlyozta, hogy milyen nagy öröm számukra, hogy ezt a versenyt Ausztriából Szlovákiába sikerült átcsábítani, hiszen összesen már 14 alkalommal voltak a sógorok a házigazdák.

200-as rajtszámmal az előfutó az a Faragó Tamás volt, aki az első versenyen, akkori nevén "Tyrolia Kupa" egyik győztese volt 1993-ban. Most a családjával összesen 13 fővel jöttek ki a versenyre és több gyereket is indítottak. Ahogy elmondta, visszaadhatatlan érzés, öröm volt végigmenni a pályán, hiszen már több, mint 13 éve nem indult kapuk között!

Minden célba futó gyermek boldogan vette át a névre szóló okleveleket és a Honda ajándékcsomagokat. A tavalyi évben először került átadásra egy külön kupa a legkisebb rajtoló részére. Ezt a vándorkupát az előző verseny legfiatalabbja, Simon Borbála (1999) Viola Máté András (1999) részére adta át.

A verseny szervezését felvállalók és a támogatók képviselőinek nem titkolt célja, hogy az évszázadokon át együtt élő két nép barátságát ezzel a rendezvénnyel is erősítsék. Fehér Gyula, a verseny ötletgazdája elmondta: A versenynek helyet és hátteret biztosító szerepvállalók hozzáállása a lehető legjobb volt, minden eddigit felülmúló. A Honda mint főtámogató immáron negyedik alkalommal segítette a versenyt. Jelinek Szonja személyes jelenléte biztosította azt a háttérmunkát, mely elengedhetetlen egy ilyen nagyszabású szervezésnél. A Nordica magyar képviselete a kezdetektől – 1993 óta –, néhány év kihagyással ezüstfokozatú támogató. A képek sokat visszaadnak a gyermekek öröméről.

A versenyen forgattak: Magyar Televízió, Duna TV és a TV2 stábjai. Az összes sajtóbeszámoló hamarosan megtekinthető lesz a skioutlet.hu honlapon.

A verseny eredményeit itt lehet megtekinteni.
KOMMENTEK
vmate | 2013.01.29. 12:59
Hajrá hopp hopp hopp!
skioutlet | 2013.01.29. 16:17
Kisebb fotógaléria:
http://sielok.hu/fotoalbum/796128/k...ep/1/

HONDA KUPA 2013 EREDMÉNYEK + Fényképek, TV2, Duna TV, MTV egyéb sajtómegjelenések, beszámolók, értékelés itt!
http://www.skioutlet.hu/hirek.php?k...od=120
origie | 2013.01.31. 15:53
Sajnos a verseny előtt pár héttel derült ki számomra, hogy azon a hétvégén lesz a verseny amelyikre szállást foglaltam, sőt még snowboard verseny is volt egy időben.
Donovaly-ban senki nem tudta előző napokban megmondani melyik pályán lesz a verseny.

Nem voltam elragadtattva...
origie | 2013.01.31. 15:55
http://www.parksnow.sk/zima/hu/inde...x.php
honlapra kb. 2 héttel előtte tudták kiírni.
Gondolom tudatos volt a "ki cselezés"
be is jött nekik

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.