Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért a szezon, bezárt a Stelvio-gleccser

2015.11.03. Bata Attila

Kissé fordítva működik az olaszországi Stelvio-hágónál található gleccser (Stilfser Joch). A környék adottságai miatt itt csak a meghosszabbított nyári szezonban lehet síelni. Rendszerint május végén nyitnak ki és általában november elején ér véget a szezon, ahogy az előző hétvégén is történt, tavaszig bezárt a síterep.
A környék egész télen megközelíthetetlen, hatalmas hó teríti be nemcsak a síterepet, hanem az odavezető utakat is. Télen, általában májusig tényleg téli álmot alszik a gleccser. A május minden évben azzal kezdődik, hogy az üzemelétetőknek ki kell ásniuk a lifteket a télen lehullott méteres hó fogságából.

Szezon előtti állapotok májusban
Aztán nyáron itt csúszik a sícsapatok színe-java. A hóréteg természetesen szépen lecsökken, ahogy a nyár egyre jobban melegszik, de a hóra az idén sem volt panasz, többször is hullott nagyobb mennyiségű hó a gleccseren, amely egész nyáron fehér maradt.

A szezonbúcsút az előző hétvégén tartották, az időjárás még búcsúzóul 30 cm friss hóval kedveskedett az utolsó hétvége előtt.

Viszlát jövőre!
Viszlát jövőre!
A téli álomból a síterep valamikor májusban ébred fel, a már most közzétett plakát szerint, 2016. május 28-án szeretnének nyitni.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.