Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Verbier: helikopteres mentés a lerobbant síliftről

2016.03.07. Bata Attila

Tegnap meghibásodott egy telemix típusú felvonó a svájci Verbier síterepén. A liften körülbelül hatvan vendég rekedt. A síterep úgy döntött, hogy mentőhelikopterek és a speciális egység segítségével hozzák le a síelőket a földre. A közel háromórás fagyoskodáson kívül más baja senkinek sem esett.
Műszaki hiba történt a La Chaux telemix (a drótkötélre kabinokat és székeket is fűznek fel vegyesen, mint Donovalyban) liften vasárnap 13 óra körül. A korábban leállított liftet műszaki hiba miatt nem lehetett újraindítani. A lifttársaság úgy döntött, hogy gyorsabb, ha lehozzák a liften rekedt vendégeket, mint megjavítani az elromlott berendezést. Közel hatvanan maradtak a liften 2000 méteres magasságban.

Az utolsó vendéget 16 óra körül sikerült lehozni a földre. Ahol a terep adottságai lehetővé tették - a gyalogosan is megközelíthető részeken -, ott a síelőket kötelek segítségével eresztették le a kabinokból és az ülésekből. A nehezebben megközelíthető részekről, mint a videóban, helikopterrel szabadították ki az utasokat.



Videó és forrás: Le Matin
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.