Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Verbier (Svájc): 25 év után ismét nyári síelés

2013.07.12. Bata Attila

A svájci síterep is kihasználja az idei nagyszerű hóviszonyokat, és negyedévszázad után ismét lehet nyáron is síelni a gleccseren. Már egy hónappal korábban is szerettek volna kinyitni, de a tervezett nyitást akkor az időjárás hiúsította meg és az utolsó pillanatban kénytelenek voltak lemondani.
Szombaton és vasárnap ismét lehet síelni a Tortin-gleccser tetején. Az érdeklődők közel 400 méteres szintkülönbségen, a Mont Fort (3300 m) és a Gentianes (2900 m) közötti részen, síelhetnek, vagy akár csak túrázhatnak és élvezhetik a csodás kilátást a várhatóan napos időben.
A háromórás nyitva tartást elég szigorúan fogják betartani az üzemeltetők. Holnap és holnapután 10 és 13 között lehet csak a használni a pályákat, 20 frankos napijegyekért. A kissé késői kezdésre az a magyarázat, hogy a korai órákban még teljesen jegesek a pályák, délután pedig már erősen nedvessé válik a hó. Az üzemeltetők egyébként mindenkit figyelmeztetnek, hogy jobbára haladó tudású síelőket várnak erre a szakaszra.

Valais kanton két szomszédos üzemeltetője, Téléverbier and Télénendaz ismét megpróbálja összehozni a nyári síelést, ezt már június elején is megpróbálták, de akkor sajnos a viharos időjárás miatt le kellett mondani a síelést. Ez most valószínűleg nem fordulhat elő, ahogy írták, „semmi sem akadályozhatja meg, hogy a síelők kihasználják a nyári havat.”

Ahogy az Alpok többi gleccser síterepén, itt is lehetett régebben nyaranta síelni, egészen a nyolcvanas évekig. A mostani nyári síelés az első alkalom az elmúlt 25 évben.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.