Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: drámai mentés a vastag hó alól

2017.02.24. Bata Attila

Hatalmas szerencséje volt annak a snowboardosnak, akit a barátja és az arra tévedt síelők mentettek ki a hó alól. Szó szerint a saját kezükkel, snowboarddal és síbotokkal kaparták a havat arról a deszkásról, aki egy rosszul sikerült ugratás után szinte fejjel állt bele a vastag hóba.
Körülbelül 10 percet töltött a hó alatt egy snowboardos az amerikai Squaw Valley síterepén. A kaliforniai síterep is élvezi a mostani tél áldásos hatását és itt is vastag hótakaró borítja a hegyeket. Az előzményhez hozzátartozik, hogy a snowboardos egy kb. 9-10 méter magas sziklásról próbált leugrani, de elvétette az ugrást.

A levegőben megbillent, próbált kompenzálni, de elég fura pózban fúródott a méteres hóba. Mintha háttal ugrott volna egy fejest.

Elmondása szerint az első három percben, amit a hó alatt töltött, próbált megnyugodni és csak a csodában reménykedett. A csoda pedig bekövetkezett. Az utána csúszó barátjának sikerült észrevennie a hóból épphogy kiálló deszkáját és megkezdte az ásást. Ezután síelők is érkeztek, akik besegítettek.

A felvétel elején is hallatszik, hogy megbizonyosodtak róla, hogy levegőhöz tud-e jutni a hó alatt, majd szép lassan kiszedték a hó alól. Az egész kaland rövidített változatáról a fenti videót tették ki a közösségi oldalakra.

Mit mondjunk? A snowboardos hihetetlenül szerencsésnek érezheti magát, hogy élve jött ki a kalandból, és sérülések nélkül megúszta az esetet.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.