Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világcsúcs: 251,5 métert repült a norvég síugró

2015.02.16. Bata Attila

Rekordokban és izgalmakban bővelkedő versenyt hozott a síugrók hétvégi összecsapása a norvégiai Vikersund sáncán. Szombaton a szlovén Peter Prevc ért el világcsúcsot sírepülésben 250 méteres távolsággal, majd vasárnap a norvég Anders Fannemel a negyedkilométeres távnál is messzebb jutott.
Kissé pechesnek érezhette magát a szlovén Peter Prevc, aki a szombati sírepülő versenyen egy négyéves világrekordot döntött meg 250 méteres ugrásával, de a rekordja egy napot sem élt, hiszen másnap a hazaiak versenyzője megdöntötte.

A korábbi rekordot a norvég Johan Remen Evensen 2011-ben ugrotta 246,5 méterrel. Ezt döntötte meg a szlovén szombaton és ezzel meg is nyerte a versenyt. A norvégoknak csak egy napot kellett kibírniuk csúcs nélkül, hiszen Anders Fannemel vasárnap 251,5 méterig repült az első sorozatban. Fannemel a második ugrását elrontotta, így hiába ugrott világrekordot, csak második lett a német Severin Freund mögött.

Így nézett ki a helyszínen
Érdekesség, hogy a versenyen volt még egy hatalmas ugrás is, ezt az orosz Dimitrij Vasziljev mutatta be, aki 254 méterig repült, ám a földetérésnél hibázott, így ugrott az új rekord.
KOMMENTEK
Chopoker | 2015.02.16. 15:23
A szlovén srác neve (a sok mássalhangzó miatt) nem csak kimondva, hanem leírva is gondot okoz a magyaroknak. Az "Eurosport" évekig Prevc-nek konferálta fel, mostanában meg Preuc-nak mondják.

Szerintem helyesen: Prevc!

Forrás:

http://www.fis-ski.com/ski-jumping/...athletes/athlete=prevc-pe...
Bata Attila | 2015.02.16. 17:48
igen, jogos, köszönöm, pedig direkt kopiztam az eredménylistából.

ezt a kiejtés dolgot is figyelem, van róla fenn a neten egy videó, ahol "preuc"-nak mondja a saját nevét, azóta sokan áttértek erre.
százas | 2015.02.17. 00:10
Zártan, elharapva mondja azt a v/u-t, valahol a kettő között hallottam én a videoban.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.