Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világrekord: 73 km/órával száguld a sofőr nélküli hókotró

2018.11.12. Bata Attila

Ha kissé lassan is, de elérkezik az időszak, amikor jól jönnek majd a hókotrók az utakon. Olyat biztos nem fogunk látni, mint a lenti videóban. A finnek megmutatják nekünk, hogy túrja a havat az a szerkezet, ahol gép és a téli gumi is rendben van.
Jó tudni, hogy itthon a hazai közútkezelő bejelentette, hogy hétvégétől téli időszakra váltanak. Valószínűleg nem a lenti finn csodajárgánnyal fogják túrni a havat, amely sofőr nélkül 73,171 km/órás sebességgel száguldott. Ha lenne ilyenünk, akkor Budapest határától a visegrádi sípályáig akár fél óra alatt is végezhetnének...

A lenti kísérletre még márciusban került sor egy dél-finnországi útszakaszon. Úgymond ellenőrzött körülmények között, sofőr nélkül, távirányítással vezetett traktor érte el ezt a sebességet. A kísérlet egyik fontos eleme, hogy a traktor (Valtra) és a gumi (Nokian Tyres) gyártója meg tudja mutatni, hogy ilyet is tud a termékük.

Az előzményekhez tartozik, hogy ugyanezzel a gyári traktorral három évvel ezelőtt már 130 km/órával száguldottak a havon. Igaz, akkor sofőrrel és kiegészítő hótoló szerkezet nélkül. 
KOMMENTEK
TZoli | 2018.11.13. 08:02
Azért az a kanyarvétel nem volt akármi. Ez volt az ellenőrzött körülmények?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.