Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatért a tél: újra nyithat számos hazai síterep!

2011.01.20. sielok.hu

Visszatért a tél: újra nyithat számos hazai síterep! Végre visszatért a tél! Ausztriában tegnap és ma is több síterepen havazott, forgalmi akadályokat is okozott a téli időjárás. Örülhetnek a síelők, mert a magyarországi pályák is fehérednek. Az elmúlt napok szokatlanul meleg időjárása miatt bezárt hazai sípályák többsége ismét a nyitást fontolgatja.
Az utóbbi napok - téli sportok kedvelői szemszögéből - kedvezőtlen időjárását nemcsak a magyarországi, hanem számos külföldi sípálya is megsínylette. Ausztria síterepeinek jelentős része viszonylag jól tartotta magát a felmelegedéssel szemben, az égi áldást mégis sokan várták már; az éjszaka Karintia, Salzburg, Stájerország és Felső-Ausztria legtöbb síterepére 10-40 cm friss hó hullott. Egyes síterepekre az erős havazás miatt csak hólánccal lehetett eljutni. Präbichl (115-ös út), Katschberg (Katschberghöhe-hágó - 99-es út) és Obertauern (Untertauern és Tweng közötti szakasz) közelében kötelező feltenni a hóláncot! Az elmúlt napok szokatlanul meleg időjárása miatt bezárt hazai sípályák többsége ismét a nyitást fontolgatja: Kékestető január 21-én tervezi a nyitást, Mátraszentistván pedig január 22-én. Kedvező időjárás esetén az elkövetkezendő napokban akár Szilvásvárad, Bánkút, Mátraszentlászló, Visegrád és Tokaj is megnyithat 1-1 pályával, de ehhez még hidegre és némi havazásra is szükség lesz. Az azonban biztatásra adhat okot, hogy a fent említett pályák mindegyikét hó lepte el csütörtökre virradóan: Az eplényi Nordica Síarénában ma megkezdődik a hóágyúzás és ha minden jól megy, a jelenleg is nyitva tartó 1-es pálya mellett újabb pályákat nyithatnak meg néhány nap múlva!

Friss hír - 2010.01.20. 15:50-kor
A 10 cm-es friss hónak és a hóágyúzásnak köszönhetően péntek reggel 9 órától, ismét megnyit az ország legmagasabb pontján található, kékesi Sícentrum. A síelők a Déli pálya 4-es pályát vehetik majd igénybe, amelyen 30-40 cm vastag, kiváló minőségű hó található, amelyet egy csákányos sílift szolgál ki, közel 1 kilométeres hosszban. Holnap és szombat este éjszakai síelés ismét, 21 illetve szombaton 20 óráig. A síkölcsönző is nyitva tart folyamatosan, mint ahogy a síoktatást is igénybe majd lehet venni. A kékestetői bekötőút nyitva lesz, azt az autósok természetesen használhatják - közölte Bajnóczki Zsolt, a kékestetői Sícentrum sajtófőnöke.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.