Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: visszatért a tél, a hideg és a havazás

2017.12.15. Bata Attila

A hét közepén két napig az eddig tapasztaltakhoz képest szokatlanul meleg volt az osztrák hegyekben, de ennek már vége. Tegnap óta ismét repkednek a mínuszok, több helyen is havazott. A kilátások sem rosszak a hétvégére: hideg és kisebb-nagyobb havazás, főleg az Alpok északi oldalán.
Schröcken, webkamera, havazás tegnap
Schröcken, webkamera, havazás tegnap
Kedden és szerdán átmeneti melegfront köszöntött be Ausztriában, de ez csak az alacsonyabb régiókban okozott gondot. Saalbach-ban (975 méter) 13-14 fokot, Obertauernben (1742 m) 6-7 fokot, Obergurgl-ban (1938 m) 3-4 fokos maximumokat mértek. A gleccsereken és a 2300 méter feletti régiókban már 0 fok alatt maradt a hőmérséklet. Az alacsonyabb helyeken két napig tavasz volt. Az említett három síterep mindegyikén reggelente ismét mínusz értékeket mértek, így kifagyott pályák várták az első síelőket.

Nyugatról már csütörtökön megérkezett a havazás Ausztriába, ahogy ez a lenti képeken/videókon is látható. Pénteken reggel a nyugati rész, később a déli rész kaphat havat 1000 méter felett. Erősebb szélre is számítani lehet. Szombaton ismét nyugatról érkezik a havazás, a középső és keleti részekben inkább vasárnap hullhat a hó.

Hauser Kaibling tegnap, mától minden pálya nyitva!
Sölden, tegnapi havazás
Az alacsonyabb pályák is jól néznek ki. Flachau, helyzetjelentés
Silvretta Montafon tegnapi havazás
Pitztal, Tirol
A következő hét eleje is havazással indulhat Tiroltól egészen a magasabb stájer hegyekig, de erről majd később jósolgatunk. 
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.