Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új lift épül Flachau és Wagrain között 2010/2011-re

2009.01.13. Bata Attila

Új lift épül Flachau és Wagrain között 2010/2011-re A Ski amadé két felkapott síterepe között a 2010/2011-es szezonra elkészülhet egy nagykabinos felvonó, amely a két domboldalt közvetlenül összekötné. Többé nem kellene síbuszokkal közlekedni a két hegy között, és a Flachau és St. Johann közötti rész is teljesen egybesíelhető lehetne.
Már szeptemberben elkezdődtek a bátor terv előkészületei, mostanra azonban már a lift műszaki terveit bemutatták az érdeklődőknek. A wagraini lifttársaság Ausztria öt legeredményesebb síterepüzemeltetője közé tartozik, amelynek igazgatója 42 év után az év végén nyugdíjba ment és az utódjára igencsak ambiciózus terveket hagyott. Az elkövetkező években két új lift is épülne Wagrainban, egy nyolcszemélyes a Grafenberg oldalában a jelenlegi hatszemélyes kabinossal párhuzamosan, valamint egy nagykabinos az új lift és a másik oldal között.

Az összekötő lift érdekessége, hogy igazából nem beszélhetünk völgy- és hegyállomásról, hiszen két különböző hegyet kötnének majd össze. A Grafenberg (Wagrain) és a Grießkareck (Flachau) közötti felvonó alapozását már a nyáron megkezdték, az első réteg beton már a helyére került. A tervek szerint csak alapozás elkészítése legalább egy évig tart.

Az új lift mintegy hat perc alatt tenné meg a két kilométeres távolságot az újonnan építendő nyolcszemélyes lift és a már üzemelő Flying Mozart lift középső állomása között. A két hegy közötti völgyet legmagasabban kétszáz méterrel a földfelszín felett szelné át az új gondolalift. Az új lift kiváltja az eddig üzemelő buszos összeköttetést és az üzemeltetők reményei szerint így jelentősen csökken majd a buszforgalom.

A völgyet átszelő nagykabinos lift a tervek szerint körülbelül 20 millió euróba fog kerülni, amelyet a wagraini lifttársaság akár saját erőforrásaiból is kész megépíteni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.