Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas fejlesztések az idén Salzburg tartományban

2009.06.08. Bata Attila

Hatalmas fejlesztések az idén Salzburg tartományban A szálláshelyek és a síterepek forgalmát tekintve minden idők második legjobb szezonját zárták az osztrák Salzburg tartomány síterepei. Gazdasági válság ellenére a síterepek az idén is egymást licitálják felül a komolyabbnál komolyabb fejlesztésekben.
Szinte az összes salzburgi síterepen történik valamilyen komoly fejlesztés a következő szezon előtt, ahol nem a pályákra (új liftek vagy hóágyúk) költenek, ott a szálláshelyek kínálatában lesznek minőségi változások.

A szokásnak megfelelően komoly fejlesztések találunk decembertől a Ski amadé területén, és most ne essen szó a 2013-as világbajnokságra készülő Schladmingról, hiszen ez amúgy is a stájer részen található. Flachauban 12 millió euróért kicserélik az 1986-ban épített és 2002-ben felújított Kesselboden négyszemélyest. A Griessenkar-hegyre vezető (3-as számú) fapados cseréje után már kilenc modern lifttel büszkélkedhetnek a helyiek. A szomszédos Wagrainban még komolyabb tervek láttak napvilágot, már korábban beszámoltunk róla, hogy egy nyolcszemélyest építenek a Grafenberg-re 10 millió euróért, és további 10 milliót költenek arra, hogy elkészüljön a Flachaut és Wargaint összekötő kabinos. Flachau másik oldalán, Zauchensee területén is komoly építkezések lesznek, itt 20 millió euróért épül egy hatszemélyes lift, valamint egy nyolcszemélyes kabinos.

Kicsit továbbhaladva, Bad Gastein 14 millió eurót költ idén a Stubnerkogelbahn felvonó megépítésére. Dorfgasteinban egy hatszemélyes „buborékos” épül, mellette pedig egy új pályát is kialakítanak összesen 5,5 millió euróért. Maria Alm is hétmillió eurót költ arra, hogy a régi kétszemélyes ülőszékes helyén egy modern, ülésfűtéses hatszemélyes közlekedjen. A síterep már az idén neki lát annak, hogy 2010-re megépüljön az összeköttetés a Hintertal résszel.

Saalbach-Hinterglemmben a Turmwiese csákányos helyén épül egy hatszemélyes felvonó. Ezen felül egy nyolcszemélyes új lift visz majd fel a Reiterkogel tetejére, a két fejlesztés összesen 13,5 millióba kerül. A leogangi részen is épül egy új négyszemélyes lift az Almlift csákányos helyett. Itt a legnagyobb újdonságot az 1100 méteren megépülő Priesteregg üdülőfalu jelenti majd 16 luxusbungalójával.

Schmittenhöhe (Zell am See) is új liftet épít, itt még külön költenek egy új víztározó megépítésére és új hóágyúk megvásárlására, így jön ki a 13,5 millió eurós végösszeg. Kaprunban már zajlik a 100 millió eurós Tauern Spa World aquapark/fürdő építése. Szintén a kedvenc helyek közé számít Obertauern, itt újabb luxusszállásokat és bevásárlóközpontot építenek a következő szezonra.

Ahogy mondani szokták, ha legalább a fele megvalósulna, már az is szép lenne, de a helyi síterepek korábbi ambiciózus fejlesztéseit ismerve, komoly esély van arra, hogy karácsonyra az összes 2009/2010-re tervezett fejlesztéssel elkészülnek. Szokásainknak megfelelően a szezon előtt ismét részletesen beszámolunk az új fejlesztésekről, külön-külön.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.