Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Saalbach Európa legfejlettebb síterepe díját kapta

2009.09.21. | Szerző: Bata Attila
Saalbach Európa legfejlettebb síterepe díját kapta Múlt héten Londonban adták át a világ síterepeiről évek óta nívós katalógust megjelentető brit ’Where to Ski and Snowboard’ magazin díjait. A magazin véleménye szerint 2009-ben az osztrák Saalbach-Hinterglemm-Leogang a legjobban fejlődő európai síterep.
h i r d e t é s
A síterep fejlesztése az idén is folytatódik, egy négyszemélyes ülőlift épül a leogangi oldalon, egy modern hatszemélyes váltja a régi csákányost a gyermekpálya mellett Saalbachban, és az Eplénybe került egykori négyszemélyes ülőlift helyére egy nyolcszemélyes fűthető ülésű, buborékos felvonó épül. Az idei szezonra sem sajnálták a pénzt a helyiek, összesen 18 millió eurót költenek fejlesztésekre.

Az új liftekkel együtt a síterep összes felvonóinak a 80 százaléka a legmodernebb liftek közé tartozik. Ilyen magas arányban, ilyen hatalmas síterepen (200 km pálya!) sehol sem találunk gyors lifteket az egész világon.

A hatalmas fejlődés 2000-ben indult meg, azóta 190 millió eurót költöttek új liftekre, pályaépítésre, hóágyúkra, mesterséges víztározókra, vagy ratrakokra. A síterep marketingese szerint ebből az összegből körülbelül 760 családi házat lehetett volna felépíteni, az amúgy sem olcsó árairól ismert salzburgi régióban.

Csak a hóágyúzás feltételeinek javítására 55 millió eurót költöttek eddig, összesen 472 hóágyút tudnak üzemeltetni, amellyel az összes pálya 90 százalékát lehet mesterségesen behavazni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »