Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau-Kleinarl: elkészült az összeköttetés

2021.03.07. Stánicz Balázs

Flachau-Wagrain-St Johann egy ideje egybe síelhető, az idei szezonra teljesült a lifttársaság álma. A kleinarli sípályákat is bekötötték a rendszerbe, így egy 210 km-es sígalaxis jött létre.
Fotó: seilbahn.net
Fotó: seilbahn.net
A Panoramalinkre keresztelt felvonó a wagraini Flying Mozart kabinos hegyállomása alatt indul és egészen a kleinarli Lumberjack és Powder Shuttle ülőliftekhez szállítja a téli sportolókat. A hegyállomástól a szélrózsa minden irányába besíelhető Flachauwinkl-Kleinarl síterepe, illetve válthatunk Zauchensee irányába is.
Az idei szezonban ehhez továbbra is síbuszra van szükségünk, igaz mindösszesen 1 perc menetidő alatt szállítja át a síbusz a flachauwinkli pálya aljától a síelőket Zauchensee-ig.
Az új felvonó a pályatérképen
Az új felvonó a pályatérképen
A 2021/22-es szezonban várhatóan megépül a Winkl-Link is, amely az A10-es autópálya felett köti össze a két síhegyet, azaz Kleinarl-Flachaiwinkl-t Zauchenseevel.

A Panoramalink tízfős kabinjai kilenc perc alatt szállítják át a síelőket Wagrainból Kleinarl-ra. A 3,1 km hosszú felvonónak a maximális kapacitása 2400 fő óránként. A kötélpálya egyes pontjain 79 méteres mélység tátong lábunk alatt.
Kleinarl-ban az új felvonóval együtt az összekötő pályákat szélesítették, továbbá a Lumberjack ülőlift alatt új piros pályát is létrehoztak.
KOMMENTEK
sipiattila | 2021.03.07. 20:55
Kár érte.
Itt mindig nyugi volt, mostantól a Flachaui tömeg ide is könnyedén át tud majd áradni.
Sipi.
bouquetk | 2021.03.08. 07:06
Pont erre gondoltam én is. Eddig lehetett bízni abban, hogy a buszos bumli miatt kevesen mentek ide át, a túlsó vége meg eleve zsákutca. Kb. harmad negyed annyi ember volt, mint Zauchenseeben.
Csapus | 2021.03.09. 08:02
teljesül az álmunk, kötélpálya az a10-es felett...
golo | 2021.03.09. 19:51
Van ennek még értelme? Egyre újabb és újabb, önmagukban is elegendő síterepeket összekötni, a szállítókapacitást a végtelenségig növelni, ehhez a pályákat kiszélesíteni, simára legyalulni, hogy az átlag sízőknek is megfeleljen és ezáltal tovább nőjön a tömeg, a végtelenségig. Ha pedig jön majd a következő válság, akkor meg sírnak, hogy (a maximumhoz viszonyítva) ez mennyire nincs kihasználva és milyen nagy a veszteségük.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.