Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau-Kleinarl: elkészült az összeköttetés

2021.03.07. Stánicz Balázs

Flachau-Wagrain-St Johann egy ideje egybe síelhető, az idei szezonra teljesült a lifttársaság álma. A kleinarli sípályákat is bekötötték a rendszerbe, így egy 210 km-es sígalaxis jött létre.
Fotó: seilbahn.net
Fotó: seilbahn.net
A Panoramalinkre keresztelt felvonó a wagraini Flying Mozart kabinos hegyállomása alatt indul és egészen a kleinarli Lumberjack és Powder Shuttle ülőliftekhez szállítja a téli sportolókat. A hegyállomástól a szélrózsa minden irányába besíelhető Flachauwinkl-Kleinarl síterepe, illetve válthatunk Zauchensee irányába is.
Az idei szezonban ehhez továbbra is síbuszra van szükségünk, igaz mindösszesen 1 perc menetidő alatt szállítja át a síbusz a flachauwinkli pálya aljától a síelőket Zauchensee-ig.
Az új felvonó a pályatérképen
Az új felvonó a pályatérképen
A 2021/22-es szezonban várhatóan megépül a Winkl-Link is, amely az A10-es autópálya felett köti össze a két síhegyet, azaz Kleinarl-Flachaiwinkl-t Zauchenseevel.

A Panoramalink tízfős kabinjai kilenc perc alatt szállítják át a síelőket Wagrainból Kleinarl-ra. A 3,1 km hosszú felvonónak a maximális kapacitása 2400 fő óránként. A kötélpálya egyes pontjain 79 méteres mélység tátong lábunk alatt.
Kleinarl-ban az új felvonóval együtt az összekötő pályákat szélesítették, továbbá a Lumberjack ülőlift alatt új piros pályát is létrehoztak.
KOMMENTEK
sipiattila | 2021.03.07. 20:55
Kár érte.
Itt mindig nyugi volt, mostantól a Flachaui tömeg ide is könnyedén át tud majd áradni.
Sipi.
bouquetk | 2021.03.08. 07:06
Pont erre gondoltam én is. Eddig lehetett bízni abban, hogy a buszos bumli miatt kevesen mentek ide át, a túlsó vége meg eleve zsákutca. Kb. harmad negyed annyi ember volt, mint Zauchenseeben.
Csapus | 2021.03.09. 08:02
teljesül az álmunk, kötélpálya az a10-es felett...
golo | 2021.03.09. 19:51
Van ennek még értelme? Egyre újabb és újabb, önmagukban is elegendő síterepeket összekötni, a szállítókapacitást a végtelenségig növelni, ehhez a pályákat kiszélesíteni, simára legyalulni, hogy az átlag sízőknek is megfeleljen és ezáltal tovább nőjön a tömeg, a végtelenségig. Ha pedig jön majd a következő válság, akkor meg sírnak, hogy (a maximumhoz viszonyítva) ez mennyire nincs kihasználva és milyen nagy a veszteségük.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.