Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Százezres publikum előtt zajlott a Winter-X-Games

2011.02.06. sielok.hu

Százezres publikum előtt zajlott a Winter-X-Games Az extrém sportok téli világjátékát, a Winter-X-Games küzdelmeit immár egy évtizede mindig Amerikában, a Colorado állambeli Aspenben rendezik, a Buttermilk Mountain nevet viselő hegyen. Az ESPN sportcsatorna nagyszabású idei eseményén síelők, hódeszkások és a hómobillal ügyeskedők adtak számot tudásukról.
Hatalmas hangulat, százezres, rekord publikum volt, a nézők számos extrém-különlegességet láthattak. A norvég Torstein Horgmo például a hódeszkások Big Air versenyén sikerrel bemutatta a háromszoros hátrafelé-szaltót, a Triple Cork névre keresztelt produkciót.

Az amerikai Kelly Clark úgy lett aranyérmes a félcsőben, hogy a nők közül versenykörülmények között elsőként ugrott 1080ast (három teljes forgás). A téli X-sportok legeredményesebb szereplője titulusra a honfitárs Lindsey Jacobellis pályázhat, aki sorozatban negyedszer diadalmaskodott a hódeszkások vetélkedőjén.

A síelők hat kategóriában (Big Air, Ski X, Mono Ski X, Slopestyle, SuperPipe, SuperPipe High Air), a hódeszkások négy (Big Air, Slopestyle, Snowboard X, SuperPipe), a snowmobilosok pedig öt számban mérték össze kivételes tudásukat (Best Trick, Freestyle, Knock Out, SnoCross, Adaptive SnoCross). A négy napos, látványokban bővelkedő seregszemlére 114 200 néző váltott belépőjegyet – a nézőszám csaknem harmincezerrel felülmúlta a 2001-ből származó eddigi rekordot. De nem csak a helyszínen, hanem a tévékészülékek előtt is óriási volt az érdeklődés: az ESPN már a tavalyi 43 milliós nézettséggel is igen elégedett volt, ám a 15. Winter-X-Games tovább növelte az immár négy esztendeje folyamatosan emelkedő televíziós rátát.

További infó: http://www.espneventmedia.com
KOMMENTEK
cannibale | 2011.02.08. 14:06
ÓÓ Yess.

Giga-mega rendezvény.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.