Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: jön az összeköttetés Saalbachhal

2015.01.22. Stánicz Balázs

Jövőre megvalósul a két pinzgaui síterep fúziója - közös bérlet már évek óta létezik, most jöhetnek a sípályák és liftek. Egy 330 pályakilométeres sígalaxis megvalósulásának lehetünk a szemtanúi az elkövetkezendő években.
Zell am See-n idén nyáron sem állt meg az élet: új pályák, hóágyúrendszer modernizálása és egy teljesen új freeride útvonal a saalbachi völgybe.
A Sonnengratbahn négyüléses (Sonnenalm pályarendszer) tetejétől indul az a mintegy négy kilométeres freeride útvonal, ami idén került kialakításra a hegy túloldalán. A mélyhópálya az első lépés a Saalbach irányába történő összeköttetéshez.
A 4 kilométeres freeride útvonal - Fotó: Schmitten
A 4 kilométeres freeride útvonal - Fotó: Schmitten
Jövőre érkezik a Viehhofentől induló tízfős kabinos középállomással. A tervek szerint a 2015/16-os szezontól a mostani freeride útvonalat ratrakolt pályává "alakítanák" át. A további lépéseket már a saalbachiak tennék: Viehhofentől egy újabb kabinos Leogang irányába kapcsolná be a vérkeringésbe Zell am See-t.
A hegy túloldaláról indul a pálya - Fotó: Stánicz Balázs
A hegy túloldaláról indul a pálya - Fotó: Stánicz Balázs
A tervekkel párhuzamosan fut a már tiroli hegyoldalakon fekvő Fieberbrunn síparadicsom összeköttetése Saalbach-hal ami 2015 decemberétől valósággá válhat. Amennyiben minden az elképzelések szerint alakul, úgy Ausztria legnagyobb összefüggő síhintája jöhet létre az elkövetkezendő években. Izgatottan várjuk a folytatást!
KOMMENTEK
Nalka | 2015.01.22. 07:49
A nagy kedvenc, az egyik legszebb sípálya. :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.