Menü ≡

Saalbach lesz Ausztria legnagyobb síparadicsoma

2015.09.14. | Szerző: Stani
2015 decemberétől a salzburgi Saalbach lesz Ausztria legnagyobb síterepe, 270 km összefüggő sípályarendszerrel. A tiroli Fieberbrunnal kötik össze a sígalaxist és lassan, de biztosan következik Zell am See is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A tiroli Fieberbrunn évtizedek óta álmodozik a szomszédos Saalbach sípályáival történő összeköttetésről. Az álomból valóság lett. TirolS az álom megvalósítója, az új lift - ahogy neve is tükrözi, nemcsak két síparadicsomot, hanem két tartományt is összeköt, Salzburgot Tirollal. A 10 fős kabinos a fieberbrunni Reckmoos Süd kabinos völgyállomásától indul a saalbachi Reiterkogel irányába. Útközben egy középállomást építettek a Pulvermacheralmon, ahol igény szerint ki-, és beszállhatunk.

A kabinoshoz egy közel négy kilométeres, hóágyúzott pálya tartozik. A mélyhó szerelmesei a Reiterkogeltől nagyszerű, északias, porhó lejtőkön suhanhatnak Tirol felé. A Doppelmayr kabinos óránként 2600 téli sportolót is képes lesz szállítani, üzembe helyezése 2015 decemberében várható.

Az összeköttetéssel - melynek beruházási költsége 20 millió euró - létrejött Ausztria legnagyobb összefüggő síterepe, 270 kilométer sípályával és közel 70 felvonóval.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »