Menü ≡

Zell am See: jön az összeköttetés Saalbachhal

2015.01.22. | Szerző: Stani
Jövőre megvalósul a két pinzgaui síterep fúziója - közös bérlet már évek óta létezik, most jöhetnek a sípályák és liftek. Egy 330 pályakilométeres sígalaxis megvalósulásának lehetünk a szemtanúi az elkövetkezendő években.
h i r d e t é s
Zell am See-n idén nyáron sem állt meg az élet: új pályák, hóágyúrendszer modernizálása és egy teljesen új freeride útvonal a saalbachi völgybe.
A Sonnengratbahn négyüléses (Sonnenalm pályarendszer) tetejétől indul az a mintegy négy kilométeres freeride útvonal, ami idén került kialakításra a hegy túloldalán. A mélyhópálya az első lépés a Saalbach irányába történő összeköttetéshez.
A 4 kilométeres freeride útvonal - Fotó: Schmitten
A 4 kilométeres freeride útvonal - Fotó: Schmitten
Jövőre érkezik a Viehhofentől induló tízfős kabinos középállomással. A tervek szerint a 2015/16-os szezontól a mostani freeride útvonalat ratrakolt pályává "alakítanák" át. A további lépéseket már a saalbachiak tennék: Viehhofentől egy újabb kabinos Leogang irányába kapcsolná be a vérkeringésbe Zell am See-t.
A hegy túloldaláról indul a pálya - Fotó: Stánicz Balázs
A hegy túloldaláról indul a pálya - Fotó: Stánicz Balázs
A tervekkel párhuzamosan fut a már tiroli hegyoldalakon fekvő Fieberbrunn síparadicsom összeköttetése Saalbach-hal ami 2015 decemberétől valósággá válhat. Amennyiben minden az elképzelések szerint alakul, úgy Ausztria legnagyobb összefüggő síhintája jöhet létre az elkövetkezendő években. Izgatottan várjuk a folytatást!
2015.01.22. 07:49:21 Nalka
A nagy kedvenc, az egyik legszebb sípálya. :-)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »