Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zermatt: remek szezonkezdet, már 75 km pálya nyitva

2012.11.19. Bata Attila

Zermatt: remek szezonkezdet, már 75 km pálya nyitva Az előző hétvégétől nagyobb sebességre kapcsolt Svájc egyik legismertebb síterepe, Zermatt. Elsősorban az olasz oldal jelentős beindulásának köszönhetően az eddigi 21 kilométernyi síelhető pálya szombattól már 75 kilométerre növekedett az egész évben nyitva tartó síterepen.
Ha egyszer minden klappol, akkor a zermatti régióban összesen 360 kilométernyi pályán lehet síelni. Általában ez a főszezon kínálata szokott lenni, addig folyamatosan emelkednek a síelhető pályakilométerek. Európában mára csak három síterep maradt, amelyik megpróbál egész évben nyitva tartani, ebből a szempontból már az utolsó mohikánok közé tartozik Zermatt. A nyári kínálat fokozatosan bővül a szomszédos olasz rész (Cervinia) nyitásaival.

Előszezoni forgalom és remek körülmények a hétvégén
Előszezoni forgalom és remek körülmények a hétvégén
A hétvégi 75 kilométernyi pályából a svájci oldal 35, az olasz már 40 kilométer pályával vette ki a részét. Ez a szám azért elég magasnak tekinthető az évnek ebben az időszakában. A tapasztalatok szerint ilyen korán még nem szokott ennyi pálya nyitva lenni, a helyi turisztikai hivatal vezetője szerint tavaly például nagyon enyhe volt a november, és csak a karácsony előtti nagy havazáskor sikerült ennyi pályát előkészíteni.

A korai havazás mindig jót tesz az üzletnek. Az emberek időben észbe kapnak, hogy felszerelést kell venni, tervezni kell a szezon síelését, és nem utolsósorban szállást kell foglalni. Látszik is a megélénkült foglalásokon, hogy a havazás sokak kedvét hozta meg a téli örömökre.

További jó hír, hogy jelen pillanatban úgy néz ki, hogy tartható a síterep terve, és a következő hétvégétől (november 24-től) már mindhárom jelentősebb zermatti részen (Sunnegga, Gornergrat, és Klein Matterhorn / Schwarzsee) lehet síelni.

Kezdődik a szezon
Cervinia jelentősen beindult a hétvégén, 40 kilométer síelhető pályával és 30 eurós napijeggyel. A svájci oldalra is érvényes napijegy jelenleg 45 euróba kerül. Idén az olasz oldalon két új liftet és két új pályát adnak át, köztük egy nagyon meredek fekete pályát a profiknak, ezekről a fejlesztésekről hamarosan beszámolunk.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.