Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Óvoda nyílt a zillertali síterepen 2300 méteren

2011.01.03. | Szerző: Bata Attila
Óvoda nyílt a zillertali síterepen 2300 méteren Tényleg igaz, hogy a síterepek egyre szorgosabban keresik a síelők kegyeit. Fűtött ülésű liftek és a mozgószőnyeges felvonók bevezetése után óvoda nyílt az egyik salzburgi síterep liftjének felső állomásánál, ahová szülők beadhatják a kicsiket, hogy néhány óráig ők is a saját tempójukban élvezhessék a lejtőket.
h i r d e t é s
A Zillertal Arénához tartozó Wald-Königsleiten síterepe az előző szezonban 15 millió eurót költött fejlesztésekre. A Königsleitenspitzére közlekedő egykori kétszemélyes ülőszékesek helyett az idei szezontól egy modern, fűthető ülésű kabinos lift közlekedik. A korábbi fapados ülőszékesek helyett már a szélvédett és viszonylag kellemes hőmérsékleten eltöltött felvonózás is hatalmas előrelépés a korábbi állapotokhoz képest. A 15 milliós helyi fejlesztés önmagában is komoly összegnek számít, de azt is mondhatjuk a Ziller-völgy idei 32 milliós fejlesztésének majdnem a felét itt költötték el.

Az egyik legnagyobb fejlesztés a síterep völgyállomása mellett épült parkolóház. A kétemeletes parkolóház közvetlenül a lift mellett található, de még a síbuszok számára a leszállóhelyet is úgy alakították ki, hogy mozgólépcsővel azonnal a liftekhez juthassanak a síelők, minél kevesebb gyaloglással bakancsban és lécekkel a vállon.

A lift Königsleitenspitzén található hegyállomásán található épületben két helyiséget alakítottak ki a gyerekek számára. Az üzemeltetők szerint valószínűleg nem sok síterep büszkélkedhet azzal, hogy óvodát építettek volna a családos síelők kedvéért, az pedig teljesen egyedülálló, hogy az óvodát 2300 méter magasságban alakították ki. Lehetne akár gyermekmegőrzőnek is hívni a bevásárlóközpontok példája alapján, de szerencsére a helyiek óvodának hívják. Azok a gyermekkel érkezők síelők, akik néhány órára a saját maguk tempójában síelnének, vagy csak gyerekmentes programra vágynak máris elégedettek a szolgáltatással.

Kétévesnél idősebb gyerekeket várnak, akik nem csak benn tartózkodnak, hanem jó idő esetén kiviszik őket a hóba is, akár életükben először sílécre is állhatnak, természetesen síoktatásról nem beszélhetünk. Az óvoda munkanapokon üzemel reggel 9:30 és 15:30 között. A szolgáltatás díja fél napra 35 euró, teljes napra 45 euró. Ebéd külön igényelhető.

A síterep a következő évek fejlesztésében is a családias vonalon halad tovább. Újabb kabinos liftet terveznek, amelyek biztonságosabbak a gyermekek számára is. Salzburg tartomány legnyugatibb síterepét rengeteg család keresi fel, akik szívesen jönnek hosszabb időre. A statisztikák szerint a vendégek 90 százaléka hosszabb időszakra érkezik, a többi síterephez képest jóval kevesebb napijegy fogy.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »