Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zugspitze: elkészült az új lift világrekorder tartóoszlopa

2017.07.28. Bata Attila

Hatalmas beruházással újítja meg az idei szezonra infrastruktúráját Németország legmagasabban fekvő síterepe, a Zugspitze. Bár az új nagykabinos lift csak decemberre készül el, a világrekordot jelentő, 127 méter magas tartóoszlopot már júliusban a helyére emelték. Ilyen magas oszlopra még nem raktak drótkábelt síterepen.
Az oszlop még külön webkamerát is kapott
Az oszlop még külön webkamerát is kapott
A hírnek a legkevésbé talán a salzburgiak örülnek, hiszen eddig a kapruni gleccseren épített oszlop számított a legmagasabbnak. Ötven éven keresztül a kapruni gleccser felvonójának 113,6 méteres tartóoszlopa bitorolta a rekorder címét. Az 1966-ban épült szerkezet és a mostani bajor oszlop között azért van kapcsolat. A Zugspitze új liftjét a gleccser, vagyis Zell am See melletti cég (Baucon) építi meg.

Az "Oszlop"
Az új lift rekorder oszlopa 127 méter magasan épült be a tájba. A 420 tonnás szerkezetet 1100 darabból és 9500 csavarral szerelték össze. Két és fél hónapon keresztül 11 munkás dolgozott az oszlop megépítésén. Július végén pedig már kezdődött a négy darab, egyenként 153 tonnás drótkötelek behúzása. A kötelekre a két új nagykabin várhatóan október közepén kerül majd fel, a hivatalos átadást december 21-re tervezik.

Az új lift hegyállomásának látványterve
Az új csodaliftre természetesen novemberben ismét visszatérünk, hiszen hatévnyi tervezés és építés után, ahogy a helyiek mondják, igazi "Ferrari" épül a síterepen. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.