Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zugspitze: Németországban is elkezdődött a szezon

2017.11.19. Bata Attila

Ezen a héten újabb országot pipálhatunk ki az európai síelős térképünkön. Az Alpok országai közül utolsónak Németországban is megkezdődött a szezon. Pénteken már az ország legmagasabb síterepén, a Zugspitze kilenc pályáján lehetett síelni, nagy részben a tavalyról elmentett hónak köszönhetően.
Zugspitze, szombat webkamera
A Fekete-erdőben található Feldberg síterepe már csütörtökön megnyitott egy pályát és egy liftet, így hivatalosan elorozta Zugspitzétől az elsőként megnyitó német síterep címét. Itt 1450 méter magasan 20 cm vastag havat tudtak hóágyúkkal a pályára varázsolni. Feldberg szeret korán nyitni és ezzel bekerülni a hírekbe, tavaly még ennél is korábban, november 12-én nyitottak.

Nyitás előtt
Persze a pénteken megnyitott Zugspitze teljesen más dimenzió. Itt 2962 méteren jelenleg 170 cm vastag a hó. Lentebb azért itt sem tökéletes minden, jelenleg kilenc pálya üzemel a 12-ből és 4 lift az 5-ből. A nyitáshoz főleg az kellett, hogy a tavalyi szezon végén eltárolt havat kibontsák és szétterítsék a pályákon. A maradék háromra már nem jutott, itt még kevés a természetes hó.

A pénteki nyitásból nem sokat láthattak az első vendégek, a hatalmas köd miatt. Közel ezren érkeztek első nap a síterepre. Szombatra azonban "megemberelte" magát az időjárás. A csodás napsütés, ahogy a fenti webkamera képen is látható, közel 2200 vendéget csalt ki a hegyre.

A síterepen már lassan három éve épül a kabinos lift, amelyet december 22-én terveznek átadni. Erről a gigaépítkezésről hamarosan beszámolunk. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.